Manisalı Şehitler Albümde Toplandı - Son Dakika
Güncel

Manisalı Şehitler Albümde Toplandı

Manisalı Şehitler Albümde Toplandı

Manisa'da Valilik, il genelindeki terör, doğal afet olaylarında şehit olan asker, polis, öğretmen ve diplomatların fotoğraflarıyla öz geçmişlerinin bulunduğu albüm bastırdı.

14.03.2013 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da Valilik, il genelindeki terör, doğal afet olaylarında şehit olan asker, polis, öğretmen ve diplomatların fotoğraflarıyla öz geçmişlerinin bulunduğu albüm bastırdı.

Manisa Valiliği, il genelinde şehit olan polis, asker, öğretmen ve diplomatları bir albümde toplamak için 2012 yılında çalışma başlattı. Valilik bünyesinde oluşturulan 10 kişilik komisyon, şehit dernekleri ve Genelkurmay Başkanlığı ile irtibata geçti. Yürütülen bir yıllık çalışma sonucunda, 286 sayfalık 'Manisa Şehitleri Albümü' hazırlandı. 1000 adet bastırılan albümün tanıtımı, Vali Halil İbrahim Daşöz ve komisyon üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Valilik Brifing Salonu'ndaki tanıtım toplantısında konuşan Vali Daşöz, albümün Manisalı şehitlerin anısını yaşatacağına inandığının dile getirdi. "Şehitlerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz" diyen Vali Daşöz, "Ancak bir yıllık çalışmanın eseri olan albümümüzde şehitlerimiz artık ölümsüzleşti. Albümümüzün içinde 1992 yılından itibaren terör, doğal afet olaylarında şehit olmuş 239 asker, 36 polis ile 7 öğretmen ile diplomat olmak üzere toplam 287 şehidimizin fotoğrafları ve özgeçmişleri bulunuyor. Albümümüzde ayrıca 93 harbinden itibaren şehitlerimizin isimleri, Manisa'daki şehitliklerimiz, anıtlarımız ile şehit ve gazi ailelerimizin yasal haklarının neler olduğunu anlatan bölümler bulunuyor" diye konuştu.

Vali Daşöz, bastırılan, kapağı ay-yıldızlı albümlerin 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde şehit ailelerine ikişer, şehit ve gazi derneklerine de birer tane olmak üzere dağıtılacağını kaydetti.

Albümünün, toplam 14 bin 400 TL olan maliyetinin tamamının Valilik tarafından karşılandığı da belirtildi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisalı Şehitler Albümde Toplandı - Son Dakika


Advertisement