Manisalılara Müjde, Anıtlar Kurulu İzin Verdi - Son Dakika
Güncel

Manisalılara Müjde, Anıtlar Kurulu İzin Verdi

Manisalılara Müjde, Anıtlar Kurulu İzin Verdi

Manisa'nın eşsiz güzellikteki tarihi ve yeşil alanlarından biri olan Çaybaşı deresinin temizliği için İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan izin çıktı.

26.04.2018 14:59  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deredeki ağaçların budanmasının ardından temizlik çalışmaları gerçekleştirilecek.

Manisa'nın tarihi bölgelerinden biri olan ve Kırmızı Köprü'nün de yer aldığı Çaybaşı Deresi'ndeki ağaçların budanması ve taban temizliğinin yapılması için Anıtlar Kurulu'ndan izin çıktı. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nün Mutlu Mahallesi'nde, bir bölümü Manisa Ulucami ve Niobe çevresindeki tescilli anıtsal yapıların koruma alanı içerisinde kalan Çaybaşı Dere'sinin temizliğinin yapılması için başvurusu İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından değerlendirilerek sonuca bağlandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi KUDEB denetiminde gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı bünyesinde ağaçlar budanmaya başlandı. Ağaçların budanmasının ardından MASKİ ekipleri dere yatağının tamamının temizliğini yapacak. Manisalıların aileleri ile birlikte nefes aldığı Çaybaşı deresideki temizlik çalışmalarının ardından hem kötü görüntü ortadan kaldırılacak hem de suyun akışı sağlıklı hale getirilerek koku sorunu giderilecek.

Muhtar ve esnaflar çalışmalardan memnun

Mutlu Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Hastürkoğlu, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'den biz çok memnunuz. Mahallemizde yer alan deremiz Cengiz Başkanımız göreve başladığı günden itibaren istişare ettiğimiz bir konuydu. Deremiz sit alanında olduğu için sorun yaşanıyor. Büyükşehir Belediyemiz gerekli izinleri almış ve şuan budama ve temizlik çalışmalarını başlattı. Allah razı olsun" dedi.

Taş köprü çay bahçesinin işletmecisi olan İlyas Oğuz, "Yaklaşık 4 yıldır buradayız. Dere boyunca bulunan esnaf arkadaşlar ve komşularımızla derenin pisliğini hep aramızda konuşuyoruz. Büyükşehir Belediyemize dilekçe verip temizlenmesi için başvuruda bulunacaktık ama gerekli izinler alınmış ve çalışma başladı. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ'den Allah razı olsun. Bu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Derede başlatılan budamanın ardından yapılacak olan temizlik çalışmasından dolayı çok memnun olduklarını ifade eden esnaf Eyüp Oğuz ise, "Bu tür işler, deremiz için ihtiyaçtı. Bu güzelliği korudukları ve sahip çıktıkları için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederim. Deremizin içerisinde atılan çöplerden dolayı çok pislik ve koku meydana geliyordu. Sinek oluyordu. Budama işleminin ardından MASKİ tarafından yapılacak olan temizlikten dolayı da ayrıca memnunuz. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Manisalılara Müjde, Anıtlar Kurulu İzin Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement