Manowar, İstanbul'u Fena Salladı - Son Dakika
Teknoloji

Manowar, İstanbul'u Fena Salladı

Manowar, İstanbul\'u Fena Salladı

Geçtiğimiz gece İstanbul'da tam anlamıyla metal müzik fırtınası esti desek yeridir.

25.05.2014 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Metal Summer Festival'i kapsamında birçok yerli ve yabancı grup, binlerce müzikseveri coşturmak için Küçükçiftlik Park'taydı. Festivalin headliner grubu ise, Metalin Kralları Manowar'du. Ülkemize konser vermek için 3. kez gelen grup, mekanı neredeyse tamamen dolduran seyircileri kendinden geçirdi.



Peki etkinlik nasıldı ve neler oldu? İşte birkaç madde:


- Manowar'dan önce sırasıyla Fallen, Kırmızı, Pentagram ve Arch Enemy sahne aldı.


- Kırmızı sahnedeyken ses seviyesi yüksek denilebilecek düzeydeydi, ancak Pentagram geldiğinde işler değişti. Özellikle arkalarda yer alan seyirciler, vokal ve gitar sesleri başta olmak üzere müziği duymakta zorluk çekti. Sahne önünde olanlar ise (ben de dahil), ses seviyesinin az olduğunu bariz bir şekilde fark etti.



- Pentagram, konsere 1000 In The Eastland ile başladı, sonrasında Şeytan Bunun Neresinde, Gündüz Gece ve Bir gibi sevilen şarkıları seslendirdi. Solist Gökalp Ergen, Soma hakkında da ufak bir konuşma yaptı.


- Arch Enemy geldiğinde kısa süreli bir şok yaşandı. Çünkü hem ses sistemi kötüydü, hem de vokal sesi kapalıydı. Grup bunlardan habersiz bir şekilde performanslarına devam ederken yavaş yavaş seste düzeltmeler de yapıldı, ancak ses kalitesinin kötü olması yüzünden özellikle arka taraflarda bir süreliğine topluca oturma eylemleri yapıldı ve bu durum protesto edildi.


#Sayfa#


- Sıra Manowar'a geldiğinde, sahnedeki dev ekranlar ve video görüntülerin de yardımıyla asıl festival başlamış oldu. ManoWar'un performansı başladığında ses seviyesinde ve kalitesinde ciddi farkların olduğu da hemen fark edildi. Özellikle bass tonları o kadar güçlüydü ki sert bir rüzgar gibi herkesi salladı denilebilir ve bu, konser sonuna kadar da böyle sürdü.


- Kings of Metal albümünün 25. yıldönümü kutlamaları vesilesiyle tekrar dünya turnesine çıkan ve bu turnede ülkemize de uğrayan grup, Hail and Kill, Kings of Metal, Blood of the Kings, Kingdom Come'un da dahil olduğu birçok klasik şarkısını seslendirdi.


- Şarkı aralarında büyük ekranda gösterilen Türkçe altyazılı videolar büyük ilgi gördü. Bu videolarda Kings of Metal albümünün hazırlanış sürecine dair bilgiler ve grup üyelerinin yorumları da vardı. Ek olarak, aramızdan ayrılan efsane müzisyenler de Karl Logan'ın attığı gitar solosu eşliğinde anıldı. Özellikle Dio'nun ekranda göründüğü sıralarda büyük alkış koptu.



- Grubun bass gitaristi ve en önemli isimlerinden bir tanesi olan Joey DeMaio, bu etkinlikte de bir süre Türkçe konuştu. "Her seferinde Türkçemi biraz daha geliştiriyorum" diyen DeMaio, "Manowar bir daha Türkiye'ye gelmez, Manowar artık bitti" gibi söylemlerde bulunanlara Türkçe küfrederek konuşmasını sürdürdü, tekrar geleceklerini belirtti ve geçtiğimiz günlerde Soma'da yaşanan üzücü olaylar sebebiyle üzgün olduklarını söylerek konseri onlara da adadıklarını dile getirdi.


- Manowar'un performansı bir buçuk saat civarında sürdü ve seyircilerden büyük alkış aldı. Eric, Joey, Donnie ve Karl, gayet iyi performanslar gösterdiler. Konsere gelen herkesi metal savaşçıları olarak bir kez daha ilan ettiler ve bu savaşı sürdürmek üzere tekrar görüşeceklerini, bu geceyi de unutmayacaklarını söyleyerek sahneden ayrıldılar.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Manowar, İstanbul'u Fena Salladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin Eğitim Bakanlığı, Yapay Zeka Kampanyası Başlattı
    16:19 Çin Eğitim Bakanlığı, Yapay Zeka Kampanyası Başlattı

    Çin Eğitim Bakanlığı, eğitimi geliştirmek amacıyla bir yapay zeka kampanyası başlattı. Kampanya, yapay zeka teknolojilerini tartışıp öğreteceği bir alan oluşturulması ve uluslararası bir etkileşim platformunun kurulması gibi adımları içeriyor. Ayrıca, yapay zeka aracılığıyla öğretme ve öğrenmenin entegre uygulamasını teşvik etmeyi, dijital eğitim okuryazarlığını ve becerilerini iyileştirmeyi ve yapay zeka uygulamalarının bilimsel etiğini standartlaştırmayı hedefliyor. Bakanlık ayrıca ulusal akıllı eğitim platformunun birçok bölgedeki ilkokul ve ortaokullarda hayata geçirilmesi için bir pilot program başlatacak.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Teknopark'ta iş yerlerini ziyaret etti
    15:39 Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Teknopark'ta iş yerlerini ziyaret etti

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ve AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin ile Erciyes Teknopark'ta faaliyet gösteren iş yerlerini ziyaret etti. Başkan Palancıoğlu, teknoparktaki firmaların faaliyet alanları hakkında bilgi aldı ve belediyenin teknolojiyi her alanda kullanma çabalarını vurguladı. Ayrıca, teknoparkların önemine dikkat çeken Palancıoğlu, burada yapılan Ar-Ge çalışmaları ve teknolojik gelişmelerle gurur duyduklarını belirtti.

  • Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği
    14:23 Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği

    İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphane ve e-Kaynaklar, 60. Kütüphane Haftası kapsamında 'Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği' başlıklı bir panel düzenledi. Panelde, yapay zekanın yükselişi ve akademik çalışmalardaki kullanımı ele alındı. Yapay zekanın kataloglama ve sınıflama gibi işlemlerde etkili olduğu belirtilirken, dijitalleşme ve veri setlerine dayanan yapay zekanın kütüphaneleri nasıl etkilediği tartışıldı. Ayrıca, yapay zekanın doğru bilgiye ulaşma konusunda kullanıcıları nasıl yönlendireceği üzerinde duruldu.

  • Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı
    12:34 Xiaomi, yeni enerjili araç SU7'yi satışa çıkardı

    Çinli teknoloji firması Xiaomi, kendi geliştirdiği ilk yeni enerjili araç olan SU7 modelini Perşembe günü satışa çıkardı.

  • Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor
    11:47 Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor

    Kocaeli'de açılan otomotiv kursu, sektörün ara elaman ihtiyacını karşılamaya yardımcı olurken, vatandaşların araçlarındaki arızalara müdahale etmelerini kolaylaştırıyor. Kursiyerler hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alarak sektörde iş bulma imkanı elde ediyor.


Advertisement