Manş Denizi'nde İki Türk Bayan Yüzücü Bayrak Takımı Arasında Nefes Kesen Yarış - Son Dakika
Güncel

Manş Denizi'nde İki Türk Bayan Yüzücü Bayrak Takımı Arasında Nefes Kesen Yarış

Manş Denizi\'nde İki Türk Bayan Yüzücü Bayrak Takımı Arasında Nefes Kesen Yarış

Manş Denizi'nde iki Türk bayan yüzücü bayrak takımı arasında nefes kesen yarış İlk defa tamamen bayan yüzücülerden oluşan iki Türk takımı Manş'ı geçerek bir ilke imza attılar Manş'taki yarışı Türk kadını kazandı Faruk ZABCIDOVER, (DHA) Sadece kadınlardan oluşan 6 kişilik Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşımının Çılgın Türkleri Manş Kadın Ekibi ve deniz için 4 kadın takımı 4forBlue'nun hedefi yüzmenin Everest'i kabul edilen genişliği 33 km olan soğuk sulu Manş'ı geçen ilk kadın ekibi olabilmekdi.

11.07.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manş Denizi'nde iki Türk bayan yüzücü bayrak takımı arasında nefes kesen yarış

İlk defa tamamen bayan yüzücülerden oluşan iki Türk takımı Manş'ı geçerek bir ilke imza attılar

Manş'taki yarışı Türk kadını kazandı

Faruk ZABCIDOVER, (DHA)

Sadece kadınlardan oluşan 6 kişilik Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşımının Çılgın Türkleri Manş Kadın Ekibi ve deniz için 4 kadın takımı 4forBlue'nun hedefi yüzmenin Everest'i kabul edilen genişliği 33 km olan soğuk sulu Manş'ı geçen ilk kadın ekibi olabilmekdi. İki takım bu ünvanı alabilmek için cuma günü nefes keserek yarıştılar.

Yarışı kazanan 6 kişilik Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşımın Çılgın Türkleri Türk bayrak takımında Manş'ı geçen ilk kadın yüzücümüz Nesrin Olgun Arslan ve milli yüzücümüz Beyza Kordan (16) dışında bir özürlü, bir doktor ile Manş Fatihi Erdaş Acet'in kızı Halime Acet Manş'ta Türk kadının gücünü ortaya koydular.

Sporda hem ulusal hem de uluslararası arenadaki kadınların her yaşta, yerine ve önemine dikkat çekmek, yeni yetişen genç neslin spora daha fazla katılımını sağlayıp, herkese yüzmeyi sevdirmeyi amaçlayan Çılgın Türkler Manş Kadın takımı, antrenörleri Kamil Resa Alsaran'ın yönetiminde 16 saat 44 dakika ile birinci gelen taraf oldu. Antrenörsüz ve dört yüzücü ile Manş'a çıkma cesaretini gösteren TeknoSA'nın sponsorluğunu üstlendiği 4forBlue,Dover Marinası'nda 40 dakika önce yarışa başladı. Çok hızlı sürati olan milli yüzücümüz Beyza Kordan inanılmaz bir süratle kulaç atarak bir saatlik ilk yüzüşünde diğer tekneyi yakaladığı gibi takımını öne de geçirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşımının Çılgın Türkleri takımı ilk Fransa'ya karaya ayak basan takım olurken, 4forBlue son yarım milde akıntı değişmelerini çok iyi kullanıp 17 saat 52 dakikada yarışı ikinci olarak bitirdi .Cildiye Doktoru Sadiye Kuş,Eczacı Seda Kansuk, İnsan Kaynaklari yönetici Sinem Tüzer Biçer, Günışığı Ceren Cansızoğlu'nun kulaçları, 6 kişilik güçlü ekibi geçmeye yetmedi ama Manş'ta kazanan Türk kadını oldu. İki takım da Biz Türkiye için yüzdük ve Türk kadınının Manş'ta gücünü gösterdik diye konuştular.

Üçüncü Kez Manş'a gelen Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşımının Çilgın Türklerine tekneden antrenörlük yapan Kamil Resa Alsaran, yarış sonunda yüzücüleri tarafından alkışa tutulurken DHA muhabirine Yüzme tarihimizde bir ilk oldu ve sadece kadın yüzücülerden oluşani takımımız Manş'ı geçti.En kötü hava koşullarında yüzdük.Deniz çok dalgalıydı. Rüzgar çok üstümüze geldi. Hava 15.7, deniz ise 15.8 dereceydi. Soğuk suda gece çok yüzdük. Diğer rakip takımı da kutluyorum. Öğlen yüzmeye saat 13'de başladık. Sabaha karşı bitirdik. Bu nadiren olur. Fransa toprağına ayak bastığımızda güneş yeni doğmuştu diye bilgi verdi.Takımda Türkiye'nin Manşı geçen ilk kadın yüzücü Nesrin Olgun Arslan ve 16 yaşındaki Milli yüzücümüz Beyza Kordan dışında büyük işleri olmasına rağmen Manş'tan kopamayan turizmci Alanya'da otel sahibi işkadını Ayşe Yasemin Yıldırım,1976 yılında 902 derecesiyle rekor kıran Manş Fatihi Erdal Acet'in kızı Halime Acet, Doktor Rengin Ergin Börekçi ve özürlü olmasına rağmen en iyi yüzücülerle yarışabilen Çilem Çelik yer aldı.

(Tür: Spor)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manş Denizi'nde İki Türk Bayan Yüzücü Bayrak Takımı Arasında Nefes Kesen Yarış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement