Mansur Yavaş, Çin Büyükelçiliği'nin bulunduğu caddenin adını değiştiriyor - Son Dakika
Güncel

Mansur Yavaş, Çin Büyükelçiliği'nin bulunduğu caddenin adını değiştiriyor

Mansur Yavaş ve Meral Akşener'in Barın Katliamı'nı anma paylaşımlarının ardından Çin Büyükelçiliği, tehditvari bir açıklama yapmıştı. Çin'nin paylaşımının ardından Yavaş'tan yeni bir hamle geldi. Yavaş, Çin Büyükelçiliği'nin bulunduğu Ferit Recai Ertuğrul Caddesi'nin ismini "Türksoy" olarak değiştirme kararı aldı. Karar, Belediye Meclisi'ne sunuldu.

12.04.2021 19:08  Güncelleme: 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı etiketleyerek Twitter'da Uygur Türkleri konulu paylaşım yapan Çin Büyükelçiliği'ne karşı Yavaş'tan bir hamle geldi.

Bugün toplanan Ankara Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis toplantısı 5. Birleşimi'nde belediye meclisine sunulan önergede, Çin Büyükelçiliği'nin bulunduğu Ferit Recai Ertuğrul Caddesi'nin isminin değiştirilmesi önerildi.

CADDENİN ADI TÜRKSOY OLACAK

Sunulan önergede, "Çankaya İlçesi Oran Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 'Ferit Recai Ertuğrul Caddesi' isimli yol güzergahının tamamının veya Türksoy kurum binasının olduğu kısmın Türksoy Caddesi olarak değiştirilmesi" ifadesi yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Çin Ankara Büyükelçiliği, Akşener ve Yavaş'ın Barın Katliamı'nı anmak için yaptıkları paylaşımlardan sonra sosyal medya hesabından açıklamada bulunmuştu. Twitter'dan yapılan açıklamada, Akşener ve Yavaş'ın sosyal medya hesapları etiketlenerek, "Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir. Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin'in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır" ifadeleri kullanılmıştı.

ÇİN BÜYÜKELÇİSİ, DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILMIŞTI

Çin'in Ankara Büyükelçisi Liu, Büyükelçiliğin sosyal medya paylaşımlarından duyulan rahatsızlık nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

Mansur Yavaş, Çin Büyükelçiliği\'nin bulunduğu caddenin adını değiştiriyor

Son Dakika Güncel Mansur Yavaş, Çin Büyükelçiliği'nin bulunduğu caddenin adını değiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (72)

  • XSDXSD: HDP YE SIRTINI DAYAYIP ŞEHİTLERE SAYGISIZLIK YAPAN BİRİ OLARAK BOŞUNA UĞRAŞMA MANSUR YAVAŞ, BAZI ŞEYLER SİYASETTEN ÜSTÜNDÜR. 20 53 Yanıtla
  • halis hiçdurmaz: Doğrusunu yapmissin sayin baskanim.Tesekkurler... Yolun acik olsun 68 2 Yanıtla
  • Ali: Ağzıyla kuş tutsa inanmam 18 52 Yanıtla
  • ....: Adamsın başkan ADAMMM. 57 1 Yanıtla
  • Semşha Özen: Çok yerinde bir karar. Sağol değerli Başkanım. 48 7 Yanıtla
  • Okan: Doğu Türkistan caddesi olsun. 54 0 Yanıtla
  • Alper Yener : Mansur Yavaş diye yazılır adam diye okunur 47 7 Yanıtla
  • Bu cümle burada bitec-: Düşünsenize cumhurbaşkanı adayı olduğunu, mükemmel olurdu. 44 4 Yanıtla
  • X: İnanmazsın tabi , sen gibiler dini tezgahlarına koyup alıp satanlara inanırsınız, din tüccarlarına inanırsınız 34 7
  • Sefer: Harikasın başkanım 21 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Down sendromlu çocuklar, TOGÜ Rektörü'nü ziyaret etti
    17:03 Down sendromlu çocuklar, TOGÜ Rektörü'nü ziyaret etti

    21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla Down sendromlu çocuk ve gençler, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz'ı ziyaret etti. Ziyarette Down sendromu farkındalığının önemi vurgulandı ve 21 Mart'ta yapılacak panel hakkında bilgi verildi. Ayrıca, farkındalık için farklı renkteki çoraplarla fotoğraf çekimi yapıldı.

  • Rize Belediyesi, Kültür Çarşısı Projesi'nin temelini attı
    17:02 Rize Belediyesi, Kültür Çarşısı Projesi'nin temelini attı

    Rize Belediyesince hayata geçilecek "Kültür Çarşısı Projesi"nin temeli atıldı.

  • Albüm: Endonezya'nın Ramazan'a Özel Lezzeti
    17:01 Albüm: Endonezya'nın Ramazan'a Özel Lezzeti "Mie Glosor"

    Endonezya'nın Batı Cava eyaletinin Bogor kentinde bir tür geleneksel sarı erişte olan "mie glosor" yapan bir işçi, 18 Mart 2024. (Fotoğraf: Sandika Fadilah/Xinhua)

  • Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor
    16:59 Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası, Kızılay'da basın açıklaması yaparak emeklilerin yaşam koşullarının giderek zorlaştığını belirtti. Emeklilerin beslenme, alışveriş yapma ve sağlık hizmetlerine erişim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanamadığı vurgulandı. Sendika üyeleri, taleplerinin dikkate alınmaması halinde mitingler düzenleyeceklerini açıkladı.

  • Muratpaşa'da Siyasi Ayrımlar Kırılıyor: CHP'ye Katılımlar Devam Ediyor
    16:59 Muratpaşa'da Siyasi Ayrımlar Kırılıyor: CHP'ye Katılımlar Devam Ediyor

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP'ye katılan İYİ Parti üyelerine rozetlerini takarak siyasi ayrımları kırdıklarını ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye örnek olacağını belirtti.

  • ERÜ'de Toplumda Sosyolojik Gelişmeler Konulu Toplantı Düzenlendi
    16:58 ERÜ'de Toplumda Sosyolojik Gelişmeler Konulu Toplantı Düzenlendi

    Erciyes Üniversitesi'nde AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ve Rektör Prof. Dr. Fatih Altun'un katılımları ile "Toplumda Sosyolojik Gelişmeler" konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda, toplumun sosyal değişimi, bu değişimin yönü ile aileye, çocuğa, kadına ve erkeğe olan etkileri, bu değişimin zararlarının önüne geçilmesi konularında, ERÜ'de yürütülen çalışmalar hakkında akademisyenlerle görüş alışverişinde bulunuldu.

  • Kayseri 2023-2024 Hentbol Sezonu Kulüplü Küçük Erkekler Hentbol İl Birinciliği
    16:57 Kayseri 2023-2024 Hentbol Sezonu Kulüplü Küçük Erkekler Hentbol İl Birinciliği

    Kayseri ilinde düzenlenen kulüplü küçük erkekler hentbol il birinciliği müsabakaları sona erdi. Melikgazi İzzet Öksüzkaya Orta Okulu Gençlik ve Spor Kulübü-A takımı il birinciliğini elde etti.

  • İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı
    16:55 İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı

    Mega kentin trafiğin yoğun olduğu noktalarda bir anda ortaya çıkarak sürücüleri şaşırtan 'İstanbul'un Yıldızları' grubu, Beşiktaş'ta basın açıklaması yaptı. Grup, İstanbul'un karşı karşıya olduğu sorunlara çözümler getirecek bir dönüm noktası olan 31 Mart seçimlerinde Murat Kurum'a destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul'un deprem gerçeğiyle yüzleştiğini ve Murat Kurum'u depreme hazırlıkta bir şans olarak gördüklerini ifade ettiler.


Advertisement