Mansur Yavaş otobüs filosunu yenilemek için EBRD'den 57,1 milyon euro kredi aldı - Son Dakika
Ekonomi

Mansur Yavaş otobüs filosunu yenilemek için EBRD'den 57,1 milyon euro kredi aldı

İBB'nin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi de yurt dışından kredi buldu. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, otobüs filosunu yenilemesi için Ankara EGO Genel Müdürlüğü'ne 57,1 milyon euro kredi verdi.

10.12.2020 15:27  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi de yabancılardan kaynak buldu. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), otobüs filosunu yenilemesi için Ankara EGO Genel Müdürlüğü'ne 57,1 milyon euro kredi verdi.

DOĞAL GAZLI OTOBÜS SATIN ALINACAK

EBRD'den yapılan açıklamaya göre; kredi, çevreyi kirleten dizel otobüslerin yerine 254 adet sıkıştırılmış doğal gazlı (CNG) otobüs satın alınması ve bir CNG dolum istasyonu kurulması için kullanılacak. Anlaşma ile Ankara, EBRD'nin amiral gemisi kentsel sürdürülebilirlik programı olan EBRD Yeşil Şehirler'in de 44. üyesi oldu. Açıklamada yer alan bilgiye göre, EBRD bugüne kadar Türkiye'de %96'i özel sektörde olmak üzere toplam 329 projeye yaklaşık 12,8 milyar euro yatırım yaptı.

İBB 580 MİLYON DOLAR BORÇLANMIŞTI

İBB, geçen hafta uluslararası sermaye piyasalarına 5 yıl vadeli 580 milyon ABD doları tutarında ilk teminatsız Eurobond (döviz cinsi tahvil) ihraç etmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, söz konusu kaynağı inşaatları tümden durmuş olan KaynarcaPendikTuzla, ÇekmeköySancaktepeSultanbeyli, Kirazlı – Halkalı ve MahmutbeyBahçeşehirEsenyurt metro hatlarının finansmanı için kullanacaklarını açıklamıştı.

Mansur Yavaş otobüs filosunu yenilemek için EBRD\'den 57,1 milyon euro kredi aldı

Son Dakika Ekonomi Mansur Yavaş otobüs filosunu yenilemek için EBRD'den 57,1 milyon euro kredi aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • ali: ben anlamadım bunların işi gücü borçlanmak bunu da müjde gibi büyük başarı gibi açıklamak 89 57 Yanıtla
  • FAİR PLAY: birazda sen batır 75 56 Yanıtla
  • Hasan: yaptırımla tehdit eden avrupa krediyi nasıl veriyor anlamı değilim 67 24 Yanıtla
  • vatan: DEVLET NE YAPIYOR BU ADAMLAR GİDİP İSDEDİKLERİ GİBİ KIREDİ ALIYORLAR SONRA CEREMETİNİ MİLLET ÖDÜYOR DEVLET BU GİBİ OLAYLARA YASA ÇIKARIP YASAKLAMALI PARANIN NEREYE GİDDİĞİDE BELLİ DEĞİL YARIN BU ŞAHIS GİDER O PARA MİLLETİN ÜSTÜNE KALIR. 28 25 Yanıtla Şurdan burdan: Aynı hassasiyeti keşke köprüler otoyollar hastaneler içinde gösterseniz ne güzel olur bu vatan 17 16 f: devlet hizmet edecekleri adamların maddi açıdan destek olmak yerine köstek olmaya devam ederlerse bu adamlar da gider kaynağı başka yerden sağlamak zorunda kalır. sırf önünü kesmek için yapmadıkları şey kalmadı. Ayrıca Mansurun yaptığı harcamaları projelere harcadığı paraları görmek istiyorsan her ay yayınlıyor. aç da izle. senin görüşünü savunduğun kişiler gibi hırsızlık yapıp soyup kaçıp giden tiplerden değil. neyse onu şeffaf bir şekilde paylaşıyor. 2 0 lavio: hükümet türk bankalarından verdirmeyince adamlar avrupadan alıyor ne yapsınlar türk bankaları cengiz nihat demirören filan olmazsa kredi vermiyorlar sanki onlar yük değil 1 0
  • Bilip bilmeden konuşanlar platformu: Yurt içinden kredi veren olmadı nedeni belli beyni biraz olsun çalışana elbet...adam kalktı avrupadan kredi buldu ve doğalgaz ile çalışan otobüs alıcak..ANKARA için. 19 29 Yanıtla
  • RTE: ülkeyi batırmazlarsa iyi 29 16 Yanıtla es es: sen karıştırdın galiba. 12 19
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement