Manyas kelle peynirinin tescilinde son aşamaya gelindi - Son Dakika
Güncel

Manyas kelle peynirinin tescilinde son aşamaya gelindi

Manyas kelle peynirinin tescilinde son aşamaya gelindi

BALIKESİR'in Manyas ilçesine özgü kelle peyniri için yürütülen coğrafi işaret çalışmasında son aşamaya gelindi.

07.07.2020 17:41  Güncelleme: 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BALIKESİR'in Manyas ilçesine özgü kelle peyniri için yürütülen coğrafi işaret çalışmasında son aşamaya gelindi.

Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, Manyas kelle peynirine coğrafi işaret alabilmek için Manyas Süt Üreticileri Birliği ile başlatılan süreçte sona gelindiğini, istenen eksiklikleri tamamladıklarını belirtti. Coğrafi işaret ile ilgili istenen görselleri de gönderdiklerini kaydeden Kaya, "16-Temmuz'da askıya çıkacak, üç ay askıda kaldıktan sonra da 16 Ekim tarihinde tescillenecek inşallah, ben kelle peynirimizin Manyas için marka olacağına inanıyor ve üretim tesislerine, üreticilerimize hayırlı, bereketli olmasını diliyorum" dedi.

GEREKLİ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZManyas Belediye Başkanı Veteriner Hekim Tancan Barçın ise Manyas'a özgü kelle peynirine coğrafi işarette sona gelindiğini, ilçedeki süt ürünleri işletmeleri ve süt üreticilerine hayırlı olmasını diledi. Barçın, "Biz son yıllar da Süt Ürünleri Festivali düzenliyoruz, yine ilçe giriş ve çıkışlarımız da ilçemizin sembolü haline gelen kelle peyniri heykelleri yaptırdık. Amacımız zaten ilçemize özgü kelle peynirimizin markalaşması ve coğrafi işaret alması bizi gerçekten mutlu etti. Biz Belediye olarak ilçemizin hayrına olan her şeye gerekli desteği veriyoruz vermeye de devam edeceğiz" diye konuştu.PEYNİRİN FARKI EN AZ ÜÇ AY BEKLEMESİ VE BOL GÖZENEKLİ OLMASIManyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fevzi Karakaş da iki yıldır sürdürülen çalışmaların sonuçlanmasının kendisini ve süt ürünleri üreten işletme ve mandıra sahiplerini mutlu ettiğini belirterek, "Geçtiğimiz hafta içinde Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik ve Pakize Mutlu Aydemir'in Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı ziyaret ederek, Manyas kelle peynirini ikram ettiklerini ve Varank'ın coğrafi işaret müjdesini verdiğini Manyaslılarla paylaştılar. Bölgenin bitki örtüsü zenginliği başta olmak üzere salamura da en az üç ay beklemesi ve bol gözenekli olması Manyas kelle peynirini farklı kılıyor. Manyas kelle peynirinin coğrafi işaretinin tescil edileceği 16-Ekim tarihini heyecanla bekliyoruz, bunu bir festival havasında kutlayacağız inşallah, ben ilçemizdeki bütün peynir üreticilerimizle gurur duyuyorum, gerçekten harika bir ürün üretiyorlar. Süt üreticilerimizin de bu süreçle birlikte ürettikleri sütün bir anlamı olacak" ifadelerini kullandı.Kelle peyniri üreten 6 işletme bulunan ilçede günlük süt üretimi 100 ton civarında gerçekleşiyor.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manyas kelle peynirinin tescilinde son aşamaya gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement