Manyas Kuşcenneti'ne Ziyaretçi Akını - Son Dakika
Güncel

Manyas Kuşcenneti'ne Ziyaretçi Akını

Manyas Kuşcenneti\'ne Ziyaretçi Akını

BALIKESİR'in Manyas İlçesi'nde bulunan ve Ramsar Sözleşmesi kapsamında koruma altında tutulan Manyas Kuşcenneti, havaların ısınması ile doğaseverlerin ilgi odağı oldu.

29.06.2017 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BALIKESİR'in Manyas İlçesi'nde bulunan ve Ramsar Sözleşmesi kapsamında koruma altında tutulan Manyas Kuşcenneti, havaların ısınması ile  doğaseverlerin ilgi odağı oldu. 266 türden yaklaşık 3 milyon kuşa ev sahipliği yapan Manyas Kuşcenneti'ne gelenler, doğanın mucizesine tanıklık ediyor.

Ramsar Sözleşmesi kapsamında A Sınıfı Diploması ile ödüllendirilen Manyas Kuşcenneti, doğal güzellikleri ve kuşların hareketliliği ile ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Kuşcennetine gelen doğaseverler yapılan özel yuvalarda ve sazlıklarda kalan kuşları çıktıkları kuleden dürbün ile izleme fırsatı buluyor. Ayrıca kamera sistemiyle alınan görüntüler de kapalı devre yayınla izlenebiliyor. Yetkililer, Manyas Kuşcenneti'ne aralarında karabataklar, pelikanlar, balıkçı, gri balıkçı, balaban, atmaca, sakarmeke, saz bülbülü, söğüt bülbülü ve arı şahini gibi kuşların da bulunduğu 266 kuş türünün 64'ünün her yıl düzenli olarak gelip kuluçkaya yattığını belirtti. Yetkililer bu kuşlardan 22'sinin zaman zaman geldiğini, 180 türün ise göçmen olduğunu söylediler.

Manyas Kuşcenneti'nin mart ayında hareketlendiğini kaydeden yetkililer ağustos ayı sonu eylül ayının ilk yarısında ise bu kuşların sıcak bölgelere göç edeceğini açıkladı.

- Manyasbalıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manyas Kuşcenneti'ne Ziyaretçi Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement