Maradona'yı Van Basten ve Gullit anlattı: 'O gördüğümüz en iyi futbolcuydu' - Son Dakika
Dünya
BBC

Maradona'yı Van Basten ve Gullit anlattı: 'O gördüğümüz en iyi futbolcuydu'

Maradona\'yı Van Basten ve Gullit anlattı: \'O gördüğümüz en iyi futbolcuydu\'

Hollanda Milli Takımı ve Milan'ın unutulmaz eski oyuncularından Ruud Gullit ve Marco Van Basten, Diego Maradona'nın ölüm haberi sonrası dijital yayın platformu Ziggo'ya konuştu.

26.11.2020 15:18  Güncelleme: 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Sanki hayatımın bir parçası alınmış gibi hissediyorum..."

Hollanda Milli Takımı ve Milan'ın unutulmaz eski oyuncularından Ruud Gullit, Arjantinli futbol yıldızı Diego Maradona'nın ölüm haberini bu sözlerle değerlendirdi.

Maradona'nın, Napoli'de top koşturduğu ve İtalya Futbol Ligi'nde (Serie A) şampiyonluğa ulaştığı dönemde Ruud Gullit de Milan'ın formasını giyiyordu.

"Üç Büyükler" olarak adlandırılan Hollandalı oyuncular Marco van Basten, Ruud Gullit ve Frank Rijkaard; Maradona'nın en önemli rakipleri arasında yer alıyordu.

Maradona ile Gullit ve Van Basten, hem Seri A'da hem de milli takım maçlarında sık sık sık karşı karşıya geldiler. Dünyanın en iyi futbolcusuna verilen "Altın Top" ödülü için de Gullit, van Basten ve Maradona arasında rekabet yaşandı.

Maradona, Gullit'le ralip olduğu Altın Top yarışmasında Hollandalı futbolcuyu geçerek, "dünyanın en iyisi" oldu. Marcı van Basten ise, bu ünvanı iki kez elde etti.

Ancak hem Gullit hem de van Basten'e göre, her zaman "dünyanın en iyisi" Maradona oldu.

Gullit: En iyi futbolcuyu tanıdım

Maradona'nın ölüm haberinin ardından dijital yayın platformu Ziggo'ya konuşan Gullit ve van Basten, Arjantinli yıldıza ilişkin anılarını anlattı. Gullit'e göre, Maradona, asla yaşlanmayacak bir insandı.

"En iyi futbolcuyu tanıdım, onunla birlikte oynayabildim, ona karşı oynayabildim" diyen Gullit, Maradona'daki özellikleri, "safi yetenek" diye tanımladı.

Rijkaard ve van Basten ile birlikte 1987 yılında AC Milan formasıyla İtalya Seri A'da oynadıkları dönemde Maradona'nın, şöhretinin zirvesinde olduğunu anlatan Ruud Gullit, basının sürekli olarak birbirlerine düşürmeye çalıştığını söyledi.

Altın Top için Maradona ile yarıştıklarını anlatan Gullit, "Yarışmayı kazanabilirdim ama o gördüğüm en iyi futbolduydu. Bu bir savaş değildi" dedi.

İtalya'da oynarken en büyük amaçlarının Maradona'nın oynadığı Napoli'yi yenmek olduğunu belirten Gullit, San Paolo Stadyumu'nda Milan'ın 3-2 kazandığı maçı unutamıyor.

Ligin bitimine 2 gün kala oynanan maçta, Gullit ve van Basten iki asist yapmış, Maradona da gol atmıştı. Bu sonuçla Milan, lig şampiyonluğuna ulaşmıştı.

Gullit'e göre, Napoli'de oynamak ve kazanmak, o yaşananlar, asla unutulmaz.

Diego Maradona ile "süperstar olmanın diğer yanına da tanıklık ettiğini" söyleyen Gullit, şunları anlattı:

"Yıldız olmak bir yandan onun için her şey şahane gibi görünse de, bazen gerçekten çok ağırdı. İçindeki acıyı hissesdebiliyordunuz. Dieog'nun hiç hayatı olmadı. Her zaman evindeydi, asla ayrılamadı. Bu da oldukça dokunaklıydı."

Gullit, "En iyi futbolcu" diye tanımladığı Maradona ile tanışıp, onunla birlikte ve karşılıklı oynayabildiğini söyleyen Gullit, "O baştan sona yetenekle donatılmış bir kişiydi" dedi.

Van Basten: Futbol harikasıydı

İki kez "dünyanın en iyi futbolcusu" seçilen Marco van Basten'e göre de, "en iyinin Maradona olduğuna dair hiçbir kuşku yok".

Arjantinli yıldızı, "futbol harikası" diye tanımlayan van Basten, "Büyükler deyince aklımıza Maradona ve Pele belki bir de Cruyff gelir. Bunlar en iyileridir" dedi.

"Peki Maradona'yı bu kadar özel yapan şey nedir?"

Van Basten kendi kendine sorduğu bu soruya, "Onu bu kadar özel kılan gerçekten kendisiydi. Bütün iyi, güzel ve kötü, çirkin yanlarıyla... O otantik bir insandı. Bu yüzden hepimiz onu sevdik" yanıtını verdi.

Milan formasıyla San Siro Stadyumu'nda Maradona'nın oynadığı Napoli'yi 3-0 yendiklerini anlatan Van Basten, 1990 Dünya Kupası'na odaklanan Arjantinli yıldızın, iyi oynamasına rağmen gol atamadığını söyledi.

Aktif futbol yaşamının ardından da Maradona ile zaman zaman karşılaştıklarını söyleyen Marco van Basten, "O gerçekten takım ruhuna sahip adamlardan biriyidi. Yapılması gereken bir şey varsa katılırdı. Özel bir insandı" diye konuştu.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Maradona'yı Van Basten ve Gullit anlattı: 'O gördüğümüz en iyi futbolcuydu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İsrail ve Hamas Arasında Ateşkes Görüşmeleri Durma Noktasında
    05:52 İsrail ve Hamas Arasında Ateşkes Görüşmeleri Durma Noktasında

    İsrail'in Hamas'ın 7 Ekim saldırıları sonrasında Gazze'ye yönelik yürüttüğü operasyonda ateşkes görüşmeleri durma noktasına geldi. Tarafların bir anlaşmaya varamamalarının nedenleri arasında dil, rehine pazarlıkları ve kuzeye geri dönüş konuları bulunuyor. ABD tarafından sunulan ateşkes önerisi, İsrail ve Hamas tarafından itirazlarla karşılandı. Ancak baskılar ve teşviklerle birlikte tarafların anlaşmaya varması bekleniyor.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

BBC

Advertisement