Mardan Palace Oteli'nin Satış İhalesinin İptali Davası - Son Dakika
Güncel

Mardan Palace Oteli'nin Satış İhalesinin İptali Davası

Mardan Palace Oteli'nin borçları nedeniyle Halk Bankasına icra yoluyla satıldığı ihalenin feshine ilişkin 5. İcra Hukuk Mahkemesinde açılan dava sonucunda satış ihalesinin feshedildiği bildirildi.

10.11.2016 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardan Palace Oteli'nin borçları nedeniyle Halk Bankasına icra yoluyla satıldığı ihalenin feshine ilişkin 5. İcra Hukuk Mahkemesinde açılan dava sonucunda satış ihalesinin feshedildiği bildirildi.

Mardan Palace Oteli Genel Müdürü Çetin Pehlivan, yaptığı yazılı açıklamada, Türk turizminin büyük sorunlarla boğuştuğu 2016 yılında Mardan Palace olarak kriz içinde kriz yönetmek durumunda kaldıklarını belirtti. Bu zorlu süreçte tesisi ayakta tutmak için çalışanlar ve yönetimin desteği ile büyük bir mücadele örneği gösterdiklerini kaydeden Pehlivan, verdikleri bu mücadele sonucunda Antalya 5. İcra Hukuk Mahkemesinin yaklaşık 1 yıldır görülen satış ihalesinin iptali için davayı lehlerine sonuçlandırarak Mardan Palace Otelin satış ihalesini feshettiğini vurguladı.

Borçların işletme özvarlığının yüzde 7'si oranda olduğuna dikkati çeken Pehlivan, mahkemenin de bu durumu göz önünde bulundurarak satış ihalesini feshettiğini ve bundan sonraki süreçte bankalara olan borçları ödemek için karşılıklı iyi niyet çerçevesinde çözümler bulma yoluna gideceklerini işaret etti.

Kendilerine bu süreçte destek veren herkese teşekkür ettiğini belirten Pehlivan, Türk turizmi içinde kalite odaklı çalışmalarına tüm hızıyla devam edeceklerini ve oteli daha yukarılara taşımak için yeni yatırımların da gündemlerinde olduğunu bildirdi.

Rus iş adamı Telman İsmailov tarafından 2009 yılında yaptırılan ve Antalya'nın en pahalı otelleri arasında yer alan Mardan Palace, Antalya 6. İcra Müdürlüğü'nde düzenlenen ihaleyle 2 Aralık 2015 tarihinde satılmıştı. Aksu ilçesinde Kundu turizm bölgesinde yer alan otel binası 650 milyon lira, içindeki villalar için ise 69 milyon 750 bin lira muhammen bedelle icradan satışa çıkarılan oteli, Halk Bankası otel binası için 325 milyon 50 bin lira, villalar için ise 35 milyon lira teklif vererek satın almıştı.

Antalya'da 2009 yılındaki hizmete giren otelin açılışına Tom Jones, Monica Belluci, Richard Gere, Mariah Carey ve Sharon Stone gibi Hollywood yıldızları katılmıştı. Yaklaşık 800-850 milyon dolara mal olduğu söylenen otelin mimari yapısı Dolmabahçe Sarayı, Kuleli Askeri Lisesi görünümde tasarlanmış, Kız Kulesi ve Galata Köprüsü'nün benzeriyle İstanbul'un minyatürü şeklinde yapılmıştı. Otel, 2010 yılında dünyanın en lüks oteli seçilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardan Palace Oteli'nin Satış İhalesinin İptali Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement