Mardin Belediyesi'nin Elektrikleri Kesildi - Son Dakika
Güncel

Mardin Belediyesi'nin Elektrikleri Kesildi

Mardin Belediyesi\'nin Elektrikleri Kesildi

Dedaş, özelleşme sonrası borçlu abonelerin borcunu ödemesi için birçok kez yinelediği faiz affı kampanyası, 31 Aralık 2013 tarihinde sona erdi.

14.01.2014 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dedaş, özelleşme sonrası borçlu abonelerin borcunu ödemesi için birçok kez yinelediği faiz affı kampanyası, 31 Aralık 2013 tarihinde sona erdi. Bu sürenin sonaermesinin ardından DEDAŞ, borcunu ödemeyen abonelerin elektriklerini kesmeye başladı. Bu kamsamda Ak Parti'li Mardin Belediyesi'nin elektrikleri de ödenmeyen 4 milyon 284 bin liralık borucu yüzünden kesildi.

Mardin Dicle EDAŞ Elektrik Perakende Satış Yöneticisi Ekrem Yalçın, Mardin Belediyesinin birikmiş olan elektrik borcu yüzünden belediyenin hizmet binasının elektriklerini kesmek zorunda kaldıklarını söyledi. Mardin merkez olmak üzere 9 ilçe ve belde belediyelerin elektrik borçlarının bulunduğunu ve bunları da ödemedikleri takdirde elektriklerini kesmek zorunda kalacaklarını söyleyen Yalçın, Mardin genelinde abonelerden 70 milyon lira elektrik borcunun bulunduğunu kaydetti. Yalçın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan illerde belediyelerin birikmiş elektrik borçları var. Bazı belediyeler hiç elektrik borcu ödememiş durumdadır. Bu sadece Mardin ile sınırlı değil. Bize bağlı iller arasında Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şırnak illeri de var ve bu illerin merkez belediyeleri ve ilçe ile belde belediyelerinin de elektrik borçları var. Bunlar da ödemedikleri takdirde elektriklerini kesmek zorunda kalacağız dedi.

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, DADAŞ'la geçen yılın Eylül ayında bir mutabakat yaptıklarını ve ödemelerini bu kapsamda düzenli olarak yaptıklarını belirterek, buna karşı böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Ayanoğlu, şunları söyledi

Biz kurum olarak mütabakatta yer alan yükümlülüklerimizi yerine getiriyor olmamıza karşın şehri besleyen su kanalllarını besleyen pompa istasyonları ile belediye binamızın elektrikleri kesildi. Kurumla tekrar görüştük ve ilgili metne bağlı olarak gerekli ödemelerimizi yaptığımızı yapmaya da devam edeceğimizi ifade etmemize rağmen sadece pompa istasyonlarının elektrikleri bağlandı. Yine kurumla görüşme halindeyiz. İnşallah şehre verdiğimiz su pompası istasyonlarının elektrikleri yeniden kesilmez. Kesilmesi durumnunda şehre su veremeyecez, bu ciddi bir problem oluşturur. Hem Mardin halkı açısından hemde burada yaşayanlar açısından sıkıntı yaratır. Biz belediye yönetimi olarak üzerimize düşen yükümlülüğü yerine getirmiş olmamıza rağmen böyle bir şey oldu. Burada geçmişten beri gelen bir durum söz konusu. Takdir edersiniz ki belediyelerin mali borcu sınırlıdır. Hele hele 30-40 yılın bir birikimini bir iki günde ödenmesi mümkün değildir. Bu hakka adelete insafa izana sığan bir davranış değildir. Biz şunu talep ediyoruz, belediyeler yerel seçime doğru gidiyor, bu süreç içerisinde insanların canı sıkılmadan belli bir program dahilinde borçlarımızın ödemesini yapalım. ve Buradan DEDAŞ'ın da imzalamış olduğu metne de sahip Çıkmasını istiyoruz. Biz bu metni DEDAŞ'la imzalamışız ve bu mütebakat metnine sadık kalarak ödemelerimizi yapıyoruz. Bu konuda ödemelerimiz azami ölçüde yapacağız ancak vatandaşlara yansıyacak mağduriyete sebep olunmamasını istiyoruz.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin Belediyesi'nin Elektrikleri Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement