Mardin Büyükşehir Belediyesi Dargeçit ve Ömerli ilçelerine katı atık aktarma istasyonu kuruyor - Son Dakika
Güncel

Mardin Büyükşehir Belediyesi Dargeçit ve Ömerli ilçelerine katı atık aktarma istasyonu kuruyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Dargeçit ve Ömerli ilçelerine katı atık aktarma istasyonu kuruyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Dargeçit ve Ömerli ilçelerinde toplanan katı atıkların çevreye zarar vermemesi için katı atık aktarma istasyonu kuruyor.

09.09.2021 13:30  Güncelleme: 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Dargeçit ve Ömerli ilçelerinde toplanan katı atıkların çevreye zarar vermemesi için katı atık aktarma istasyonu kuruyor.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş'ın talimatı ile katı atık aktarma istasyonu bulunmayan Dargeçit ve Ömerli ilçeleri için proje hazırlandı.

Her biri 4 bin metrekare alan üzerine kurulacak istasyonların yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Bu sayede Dargeçit ve Ömerli belediyeleri tarafından gün içerisinde ilçelerden toplanan katı atıklar, aktarma istasyonuna döküldükten sonra Büyükşehir Belediyesine ait aktarma tırı ile alınıp, katı atık döküm merkezine getirilecek. Katı atıkların gelişi güzel farklı alanlara dökülmesinin önüne geçilerek çevre temizliğine büyük katkı sağlanacak.

Daha önce 5 araçla ilçelerden getirilen katı atıkların istasyon sayesinde bir tır ile aktarımı sağlanacak, böylece Mardin Büyükşehir Belediyesine ekonomik katkı sağlanmış olacak. Çöplerin bir noktada toplanmasıyla Dargeçit ve Ömerli ilçelerinin daha temiz olması ve kokudan arınması sağlanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin Büyükşehir Belediyesi Dargeçit ve Ömerli ilçelerine katı atık aktarma istasyonu kuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement