Mardin'de 75 Milyon Dolara Avm - Son Dakika
Güncel

Mardin'de 75 Milyon Dolara Avm

Mardin\'de 75 Milyon Dolara Avm

-mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde, içerisinde alışveriş merkezi, aqupark, çok amaçlı salonlar, 5 yıldızlı bir otel bulunan ve 75 milyon dolara malolan Mova Park AVM yarın açılıyor.

14.06.2012 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde, içerisinde alışveriş merkezi, aqupark, çok amaçlı salonlar, 5 yıldızlı bir otel bulunan ve 75 milyon dolara malolan Mova Park AVM yarın açılıyor. İstanbul Yeditepe A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Özçelik, Mardin'e yatırım yapmaktan tedirginlik yaşamadıklarını belirterek, "Buraya yatırım yapmaktan bir saniye olsun tereddüt yaşamadık. Mardin'de müthiş potansiyel var. Bu potansiyeli matematiksel olarak gösteren inanılmaz göstergeler var. Bu yatırım bölgenin hassasiyetine rağmen güçlü bir yatırımdır" dedi.

Mardinli işadamlarının kurduğu İstanbul Yeditepe A.Ş. tarafından 108 dönüm arazi üzerinde kurulan, içerisinde, alışveriş merkezi, aquapark, çok amaçlı salon, 5 yıldızlı otel bulunan ve 75 milyon dolara mal olan Mova Park AVM yarın açılıyor. Açılış öncesi bugün tanıtım amaçlı basın toplantısı düzenleyen İstanbul Yeditepe A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Özçelik, Türkiye'nin en büyük 4'üncü aquaparkı ile adeta Mardin'e deniz getirdiklerini söyledi. Aquapark'ın yaklaşık 20 dönüm üzerinde kurulduğunu belirten Özçelik, şöyle dedi:

"Türkiye'nin en büyük 4'üncü ve en lüks Aquaparkı, parkta yeralan 6 farklı eğlence havuzu, Movapark'ı sadece Mardin'in değil, bölgenin eğlence merkezi yaptık. Mardin'e bırakın denizi, okyanusu getirdik. Daha önce siyasetçilerimizin Mardin için vaatleri arasında bulunan 'deniz getireceğiz' sözünü biz gerçekleştirdik. Aquapark'ı bölgenin deniz özlemine, su oyunlarına açılan kapısı olacak. Sinemalarıyla günlere, gecelere, dünyanın pencerelerini açacak. Çocukların ve su eğlencelerinden hoşlananların rüyalarını süsleyecek su parkında dokuz farklı eğlence fırsatı sunuluyor. Relax ve dalga havuzlarının yanı sıra dünya su parklarında yer alan tüm popüler kaydırak konstrüksiyonları da yer alıyor. Turbo Lance, black hole, kamikaze gibi popüler kayak türlerinin sunduğu eğlence olanakları ile Mardin, denize kıyısı olmasa bile bu keyfi yaşamaya başlayacak"

5 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Özçelik, 54 dönüm kapalı, 26 dönüm kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezinde, 90 mağazanın bulunduğunu söyledi. Özçelik, "Mardin'e ulusal ve uluslararası birçok yeni marka kazandıran Mova Park, bin 200 kişinin yanında dolaylı olarak 5 bin kişiye istihdam sağlayacak. 35'i yeni, 60 farklı marka burada olacak. Mardin Havaalanı yanında yer alan Mova Park bünyesinde, son sistem ses ve görüntü teknolojileriyle donatılmış 2 bin 250 kapalı, 3 bin 500 açık kişi kapasiteli düğün ve toplu organizasyonlar için kullanılabilecek çok amaçlı bir salonu bulunduruluyor. Farklı birimleriyle birbirlerine sinerji yaratacak Movapark, bölgenin yeni cazibe merkezi olmaya aday. Mova Park'da hizmete girecek 6 salonlu Cinemall sinemaları da Mardin'in tek sinema kompleksi olarak hizmet verecek. Artık Mardin'in de sinema salonu oldu. Alışveriş merkezinde bulunan 3D ve 5D sinema salonları, Go-cart pisti, bowling ve funtıme çocuk eğlence alanı da bulunuyor" dedi.

AMERİKALI ORTAKLARI DA VAR

Mardin'e yatırım yapmaktan tedirginlik yaşamadıklarını anlatan İstanbul Yeditepe A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özçelik, şunları söyledi:

"Buraya yatırım yapmaktan bir saniye olsun tereddüt yaşamadık. Mardin'de müthiş potansiyel var. Bu potansiyeli matematiksel olarak gösteren inanılmaz göstergeler var. Bu yatırım bölgenin hassasiyetine rağmen güçlü bir yatırımdır. Bizler Mardinliyiz ve burası bizim memleketimiz. Biz buraya yatırım yapalım ki başkaları da gelip yatırım yapsın. Devletten herhangi bir teşvik almadık, yeni çıkan teşvik yasasından da daha önce yatırım yaptığımız için faydalanmadık. Üç Mardinli'nin yanında bir de Amerikalı bir ortağımız var. Teşvik yasası ile birlikte Mardin büyük bir çekim gücü oldu. Mardin'e yatırım yapmak için birçok firma sıraya girdi."

NG,İA(GG'AAA) - Mardin/ Kızıltepe

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de 75 Milyon Dolara Avm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement