Mardin'de Gökçe Beldesi, Sel Suları Altında Kaldı - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Gökçe Beldesi, Sel Suları Altında Kaldı

Mardin'de Gökçe Beldesi, sel suları altında kaldıMARDİN merkez Artuklu İlçesi'nde etkili olan yağmur, Gökçe Beldesi başta olmak birçok köyde sel baskınlarına neden oldu.

23.05.2017 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de Gökçe Beldesi, sel suları altında kaldı

MARDİN merkez Artuklu İlçesi'nde etkili olan yağmur, Gökçe Beldesi başta olmak birçok köyde sel baskınlarına neden oldu. Yoğun yağış nedeniyle belde ve bazı köylerdeki toplam 100'e yakın ev ve işyeri su ile doldu.

Gündüz aniden bastıran aşırı yağış, sel felaketine yol açtı. Sel felaketinin en yoğun yaşandığı Artuklu İlçesi'ne bağlı Gökçe Beldesi'nde çok sayıda ev, iş yeri ve araçlar sular altında kaldı. Sel baskını nedeniyle birçok evdeki ev eşyaları kullanılamaz hale gelirken, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ve İl Afet Müdürlüğü ekipleri, su altında kalan evlerdeki suları tahliye etmeye başladı. Ekipler sularla dolan evlerin bodrum katlarını vidanjörlerle boşaltmaya çalıştı.

Sel suları çok sayıda tarım arazisine ve seralara da zarar verdi. Belediye yetkililerinden yardım isteyen belde sakinleri, su baskınlarının önlenmesi için beldede sağlıklı bir alt yapı çalışmasının yapılmasını, yıllar önce yapılan ve tıkalı olan rögarların temizlenerek açılmasını istedi.

Bu arada yağışla birlikte etkili olar fırtına, Kızıltepe İlçesi'nde birçok ağacın devrilmesine yolaçtı. Devrilen bazı ağaçlar ise ev ve işyerleri ile park halindeki araçlara zarar verdi.

Mardin\'de Gökçe Beldesi, Sel Suları Altında Kaldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'de Gökçe Beldesi, Sel Suları Altında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement