Mardin'de ilk defa laparoskopik yöntemle kalın bağırsak ameliyatı gerçekleştirildi - Son Dakika
Sağlık

Mardin'de ilk defa laparoskopik yöntemle kalın bağırsak ameliyatı gerçekleştirildi

Mardin'de ilk defa laparoskopik yöntemle kalın bağırsak ameliyatı gerçekleştirildi Mardin Devlet Hastanesinde ilk defa laparoskopik yöntemle kalın bağırsak kanseri ameliyatı yapıldı.

18.12.2020 10:40  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de ilk defa laparoskopik yöntemle kalın bağırsak ameliyatı gerçekleştirildi

MARDİN - Mardin Devlet Hastanesinde ilk defa laparoskopik yöntemle kalın bağırsak kanseri ameliyatı yapıldı. Hasta, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Karın ağrısı ve kabızlık şikayetleri ile Mardin Devlet Hastanesine gelen 70 yaşındaki Şeyhmus Akçay'a kalın bağırsak kanseri tanısı koyuldu. Hasta, iltihaplı bağırsak hastalığı ve tümör tespit edilmesi üzerine cerrahi onkoloji doktoru Op. Dr. Şevki Pedük tarafından gerekli tüm tetkikleri yapılıp ameliyata alındı. Ameliyatta kanserli kalın bağırsak dokusunun tamamı çıkarıldı ve hasta sağlığına kavuştu. Ameliyatla ilgili açıklama yapan Op. Dr. Şevki Pedük, Mardin'de ilk defa laparoskopik yöntemle kalın bağırsak kanseri ameliyatı gerçekleştirdiklerini ve ameliyatın başarılı geçmiş olmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Op. Dr. Pedük, "Biz burada mide yemek borusu, kolon yani kalın bağırsak kanseri hastalarını tedavi ediyoruz. Hastamız Şeyhmus Bey yaklaşık 10 gün kadar önce karın ağrısı şikayetleri ile tarafımıza başvurdu. Hastayı yatırdık. Gerekli tetkik ve teşhisleri yaptık. Hastamızı değerlendirdik. Hastamızın kalın bağırsağında kötü huylu bir kitle tespit edildi. Bunun üzerine ameliyatını yapmadan önce kolonoskopi işlemi gerçekleştirdik. Gastroenteroloji uzmanlarımızdan Kadri hocamız hastaya kolonoskopi yaptı. Gastroenteroloji cerrahisi uzmanı Op. Dr. Merih Yılmaz ile beraber hastanın ameliyatını kapalı bir yöntem ile gerçekleştirmiş olduk. Kapalı kolon kanseri ameliyatları daha büyük merkezlerde yapılmaktadır. Hastanemizde daha çok açık cerrahi ameliyatlar yapılıyordu. Fakat bu hastamızda kapalı yöntemle ameliyat yapmış olduk. Hastamızı bugün hayırlısı ile taburcu edeceğiz. Mardin Devlet Hastanesinde kapalı kalınbağırsak ilk defa yapılmaktadır. Hastamızı başarı ile ameliyat etmiş olduğumuz için çok mutluyuz. Dün bir hastamıza daha aynı ameliyatı başarı ile gerçekleştirdik. Bundan sonra uygun hastalarda aynı yöntemi uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

Kapalı yöntemle ameliyat olan hasta sağlığına kavuştu

Kalın bağırsak kanseri ameliyatı olan Şeyhmus Akçay ise, "Salı günü akşam acayip bir ağrı karnımı bastı. Kendimi zor tutabildim. Ondan sonra çarşamba günü sabah oğlumu çağırdım. Acilen gel beni hastaneye götür dedim. Büyük bir sancım var dedim, getirdi beni. Gereken ilaç ve tedaviyi yaptıktan sonra genel cerraha havale edildim. Ondan sonra genel cerrah servisi müsait olmadığı için ortopedi servisine yattım. Orada tedavimi gördükten sonra Şevki Pedük hocam gelip beni kontrol etti. Onkoloji servisine aldı. Bağırsaklarımı inceledi. Kalın bağırsakta ufak bir tümör gözüktü. Amca seni ameliyata alacağım dedi. Canın sağ olsun dedim. Başka yerde ameliyata gireceğime, İstanbul, Ankara, İzmir'e gideceğime hiç olmazsa kendimi senin ellerine bırakacağım dedim. Tamam dedi ve büyük bir başarı ile operasyonu tamamladı. Allah bütün sağlık ekiplerini var etsin. Allah işlerini rast getirsin. Büyük bir başarı bu. Bütün sağlık ekiplerinden Allah razı olsun. Onlara karşı gelenlere ben de karşı duracağım. Çok büyük bir varlıkla hizmet veriyorlar. Hastalara çok iyi bakıyorlar. Onlara ömür boyu minnettarım. Onlardan Allah razı olsun" dedi.

Mardin\'de ilk defa laparoskopik yöntemle kalın bağırsak ameliyatı gerçekleştirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Mardin'de ilk defa laparoskopik yöntemle kalın bağırsak ameliyatı gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi
    21:08 Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi

    Aydın'ın Efeler ilçesindeki Mustafa Kiriş Ortaokulu öğrencileri, okulda düzenlenen kermeste yedikleri tavuk pilavdan zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alındı. Öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı
    20:04 Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilavı yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Burdur'da Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarla taşınan çöl tozu etkili olmaya başladı
    19:29 Burdur'da Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarla taşınan çöl tozu etkili olmaya başladı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarıyla taşınan çöl tozunun etkisi Burdur'da hissedilmeye başladı. Yarın ve cumartesi günü özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımının yoğun olması bekleniyor. Burdur Gölü'nün çekilen alanlarından da rüzgarla kente toz taşındığı gözlendi. Astım ve bronşit hastaları dışarıya çıkmamaları ve maske kullanmaları konusunda uyarıldı.

  • Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor
    19:09 Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor

    Ünlü oyuncu Nuri Alço, Eskişehir'deki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Alço, tedavisine yoğun bakımda başlandı. Eşi Burcu Alço, yapılan son açıklamada oyuncunun yarın taburcu olacağını duyurdu.


Advertisement