Mardin'de İlk Meclis Toplantısı Gergin Başladı - Son Dakika
Güncel

Mardin'de İlk Meclis Toplantısı Gergin Başladı

Mardin\'de İlk Meclis Toplantısı Gergin Başladı

MARDİN (İHA) – Mardin Büyükşehir Belediyesi'ndeki ilk meclis toplantısında AK Parti ve HDP'liler arasında İstiklal Marşı krizi yaşandı.

17.04.2019 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MARDİN (İHA) – Mardin Büyükşehir Belediyesi'ndeki ilk meclis toplantısında AK Parti ve HDP'liler arasında İstiklal Marşı krizi yaşandı. Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, toplantıda İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun yapılmasını istedi. Ahmet Türk, unutmuş olabileceklerini söyleyerek kendini savundu.

Ahmet Türk'ün Mardin'de İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasının almasının ardından bugün meclis üyeleri ile birlikte ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyelerinin katılım yoklamalarıyla başlayan meclis toplantısında açılış konuşmasını Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk yaptı. Ahmet Türk kendi dönemi ile kayyum dönemindeki borçları açıkladı. Türk, "Yerel seçimlerden yeni çıktık. Yeni bir dönemin kapısını aralıyoruz. İnanıyor ve umut ediyorum ki bütün belediye başkan arkadaşlarımızı iktidar ve muhalefetiyle bu halkın sorunlarını çözmek için ortak bir akıl ve irade ile uzlaşarak halkımızın yararına olan hizmetleri yürütmüş oluruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bütün arkadaşlarımızla dayanışma içerisinde bu dönemi geçirmek için çaba göstereceğiz. Cumhurbaşkanından randevu talep edeceğim, borçlarla ilgili olan gerçekleri kendisine ileteceğim. Tabii ki kendileri randevu verirlerse" dedi.

Toplantıda İstiklal Marşı krizi

Konuşmaların ardından meclisin en genç üyelerinden divan başkanlığı oluşturularak Ahmet Türk ve Figen Altındağ başkanlığında gündem maddeleri görüşüldü. Gündem dışı söz alan AK Parti üyesi olan Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Mardin'e yapılacak her hizmet için grup olarak destek vereceklerini ifade ederek toplantıda İstiklal Marşı'nın okunmasını ve saygı duruşunun yapılmasını talep etti. Ahmet Türk talebin üzerine, "Başta söyleseydiniz. Zora düşürmenin bir anlamı var mı? Sanki İstiklal Marşı'na karşıymışız gibi getirmeye çalışıyorsunuz, bu yanlıştır. Yoksa her zaman İstiklal Marşı'nı okuruz. Ama bu şekilde davranışın gerçekten hoş değil" diye konuştu.

Tartışmaların üzerine İstiklal Marşı okunup saygı duruşunda bulunuldu.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mardin'de İlk Meclis Toplantısı Gergin Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi
    14:05 Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi

    Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafeyev, MÜSİAD Antalya Başkan'ı Ali Akçay ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek Kazakistan'ın potansiyel yatırım alanları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başkonsolos Kanafeyev, Kazakistan'ın stratejik konumu, büyük pazarlara erişim kolaylığı, yatırım teşvikleri, doğal rezervleri ve Astana Uluslararası Finans Merkezi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Görüşme sonunda Başkonsolos Kanafeyev, MÜSİAD Antalya yönetimini Kazakistan'a davet etti.

  • CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi
    14:04 CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi

    CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, emeklilere yönelik açıklamalarda bulunarak, Pamukkale Belediyesi'nin emeklilere sosyal ve ekonomik destekler sağlayacağını belirtti.

  • Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde
    14:00 Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde

    Avusturya Hava Yolları'nda çalışan kabin görevlileri, maaşlarının artırılması talebiyle greve gitti. Grev nedeniyle 400'ün üzerinde uçuş iptal edilirken, yaklaşık 52 bin yolcu etkilendi. VIDA Sendikası, çalışanların aylık gelirlerinin yüzde 27 artırılmasını talep ederken, şirket yüzde 18 artış önerisinde bulunuyor.

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.


Advertisement