Mardin'de "Seher'in Kadınları" Tiyatro Oyunu - Son Dakika
Güncel

Mardin'de "Seher'in Kadınları" Tiyatro Oyunu

Mardin Büyükşehir Belediyesince Kurtuluş Savaşı kahramanlarından "Kara Fatma" olarak bilinen Fatma Seher Erden'in hayatını konu alan tiyatro oyunu sergilendi.

12.01.2018 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesince Kurtuluş Savaşı kahramanlarından "Kara Fatma" olarak bilinen Fatma Seher Erden'in hayatını konu alan tiyatro oyunu sergilendi.

Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının katkılarıyla, milli mücadele günlerinde gösterdikleri kahramanlıklarla halka ışık olan kadın şahsiyetlerinin konu alındığı "Seher'in Kadınları" tiyatro oyunu Mardin Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

Kurtuluş Savaşı'nın kadın kahramanlarından olan ve "Kara Fatma" olarak bilinen Fatma Seher Erden'in hayatından kesitlerin anlatıldığı tiyatroya öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, tiyatroya ilişkin yaptığı açıklamada, milli mücadele yıllarında gösterdikleri kahramanlıklarla halka umut olan değerli şahsiyetlerin unutulmaması için çaba gösterdiklerini kaydetti.

Yörenin kültürel değerlerine uygun programlar yaptıklarını aktaran Yaman, şöyle konuştu:

"Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin en büyük eksikliklerinden biri olan kültür, sanat ve edebiyat programlarını hızlandırdık. Dinlerin, dillerin ve kültürlerin şehri Mardin'de bu tür etkinlikleri olması gerektiği seviyeye çıkarmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu programlarla öğrencilerimizin kültür seviyelerini yükseltiyoruz."

Tarihe mal olmuş kahramanları öğrencilerle buluşturduklarını aktaran Yaman, bu tür etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'de 'Seher'in Kadınları' Tiyatro Oyunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement