Mardin'de Tasarım ve İnovasyon Merkezi Projesi - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Tasarım ve İnovasyon Merkezi Projesi

Mardin\'de Tasarım ve İnovasyon Merkezi Projesi

Mardin’de ‘Tasarım ve İnovasyon Merkezi Projesinin imzaları atıldı.

23.05.2017 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de 'Tasarım ve İnovasyon Merkezi Projesinin imzaları atıldı.

Mardin merkez Artuklu Belediyesi ile Kaymakamlık tarafından hazırlanarak Dicle Kalkınma Ajansı'na (DİKA) sunulan Tasarım ve İnovasyon Merkezi Projesi başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. 2 yıl sürmesi beklenen projeye DİKA toplamda 87 milyon TL'lik bir destek sağlayacak. Projenin imzaları, DİKA genel merkez binasında DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Artuklu Belediye Başkan Vekili Kaymakam Şakir Öner Öztürk arasından atıldı.

İmza töreni öncesi konuşan Altındağ, projenin hayırlara vesile olmasını diledi. Altındağ, "Artuklu Belediyemiz ve Artuklu Kaymakamlığımız ile güdümlü projemiz olan Mardin Tasarım İnovasyon Merkezi'nin alt bileşeni olan bir desteğin imzalarını bugün atıyoruz. Doğrudan faaliyet desteğini son defa kullanacağımız bir faaliyet desteğiydi. Belediyemiz ve Kaymakamlığım ile beraber yapacağız. Buradaki temel hadise, bu tür yerel ürünlerin tanıtımı ÇATOM ve Halk Eğitim üzerinden kısıtlı imkanlarla yapılmakta ama bu daha çok bir eğitim merkezine dönüştürülebileceği, belki ilerde bu yerel ürünlerin tanıtımında, belki markalaşan noktaya gelebilecek çok önemli markaların önemli bir adımı yaşanıyor. Bu konuda Kaymakamımızın projeyi sahiplenme açısından vizyonu bizleri gerçekten mutlu ediyor. Çünkü bir projenin uygulanabilmesi sürdürülebilirliğine bağlıdır" dedi.

Mardin'in telkari konusunda çok büyük zararlar gördüğünü hatırlatan Altındağ, şunları söyledi:

"Mardin ve Midyat'ın gümüşüne zarar veren birçok kaçak ürünler gelmeye başladı. Çok kıymetli ürünlerimiz var. Bu ürünleri satarken, albenisi olan tasarım ürünlerini ve paketlerini hazırlamamız gerekiyor. Bu proje doğrudan faaliyet desteğinde 3 aylık bir projedir. Kaymakamlığımızla beraber inşallah bunu bitireceğiz ve ondan sonra güdümlü projemize başlayacağız. Umut ediyorum ki 2 yıl sonra, bu projemiz bittiği zaman, Mardin'in yerel ürünlerinin tanıtıldığı, belki kadınlarımızın istihdam edildiği, bunlardan para kazanıldığı sürdürülebilir bir etkinlik ve marka değerimiz olsun."

Artuklu Belediye Başkan Vekili Kaymakam Şakir Öner Öztürk ise projenin Mardin'e hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, turizminin tekrar canlanmasına vesile olan Mardin Valisine teşekkür etti. Öztürk, "Mardin Valimiz, geldiği günden bu yana, Mardin'e turistlerin gelmediği günlerde bile yeniden Mardin'in turistlerle dolup taşacağına, sokaklarda yeniden aynı cümbüşün, rengarenk görüntünün, hoşgörünün ve kardeşliğin meydana geleceğini ifade etmişti. Bugün bunu görmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz. Bir başka teşekkürü çok kıymetli dostum DİKA Genel Sekreterine yapmak istiyorum. Çünkü inanarak her konuştuğu projeleri destekliyor ve heyecanını yüreğinde taşıyor. Mardin için yapılacak olan her türlü projede, hem kendisi hem de ekibi, bu projeleri desteklemek için kendileri insanımızın ve kurumlarımızın ayağına gidiyorlar. Tasarım ve İnovasyon Merkezimizi destekledikleri ve inandıkları için de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından imzalar atılarak projenin hayırlı olması için temenniler dile getirildi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'de Tasarım ve İnovasyon Merkezi Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement