Mardin'de Terör Örgütüne Büyük Darbe - Son Dakika
3.Sayfa

Mardin'de Terör Örgütüne Büyük Darbe

Mardin\'de Terör Örgütüne Büyük Darbe

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 21 Eylül’de etkisiz hale getirilen 6 teröristten 3’ünün, terör örgütünün sözde GAP-Rıha, Derik ve Viranşehir sorumluları olduğu belirlendi.

12.10.2017 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 21 Eylül'de etkisiz hale getirilen 6 teröristten 3'ünün, terör örgütünün sözde GAP-Rıha, Derik ve Viranşehir sorumluları olduğu belirlendi. Teröristlerin, 19 güvenlik görevlisi ve 4 vatandaşın şehit edildiği, 52 güvenlik görevlisi ve 26 vatandaşın yaralandığı terör olayları ile birçok silahlı ve bombalı saldırının failleri olduğu tespit edildi.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca Kızıltepe ilçesi Çimenli Mahallesi kırsalında 21 Eylül'de gerçekleştirilen operasyonda 6 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği anımsatıldı. Açıklamada, etkisiz hale getirilen teröristlerin kimliklerinin belirlendiğine dikkat çekilerek, "Sözde GAP-Rıha sorumlusu olan ve İçişleri Bakanlığımızın 'Aranan teröristler' listesinde mavi listede aranan 'Ruber Qoser' kod adlı Ş.B., sözde Derik sorumlusu 'Viyan Derik' kod adlı H.B., sözde Viranşehir sorumlusu 'Andok Şoreşger' kod adlı D.İ., 'Agit Amed' kod adlı S.G., 'Robin Midyat' kod adlı P.A., 'Sabri' kod adlı örgüt mensupları olduğu anlaşılmıştır" denildi.

Çok sayıda saldırının failleri

Teröristlerin yaptıkları eylemlere ilişkin de bilgilere yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarının geçtiğimiz dönem içerisinde Viranşehir Adliye Lojmanlarına yönelik bomba yüklü araç ile yapılan saldırı, Mazıdağı Hükümet Konağına yönelik yapılan silahlı saldırı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanının konvoyuna yönelik yapılan silahlı saldırı, Derik ilçe merkezinde meydana gelen hendek/barikat eylemleri, Derik- Üçyol ve Artuklu-Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlıklarına yönelik bombalı araç ile yapılan saldırı ile Derik-Viranşehir ilçeleri bölgesinde İpekyolu üzerinde meydana gelen mayın/EYP olaylarında 19 güvenlik görevlisi ve 4 vatandaşın şehit edildiği, 52 güvenlik görevlisi ve 26 vatandaşın yaralandığı terör olaylarını planlayan, talimatını veren katılan örgüt mensupları oldukları tespit edilmiştir. Ayrıca aynı bölgede devam eden arazi atama tarama çalışmaları sonucunda, 1 adet anti-tank güdümlü füze, 1 adet M-16, 5 adet Kaleşnikof, 2 adet tabanca, 13 adet şarjör, 216 adet fişek,1 adet büyük telsiz, 1 adet mayın/EYP düzeneği, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Bölge halkımızın desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla ilimiz genelinde terörle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarımız kararlılıkla devam edecektir" denildi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Mardin'de Terör Örgütüne Büyük Darbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi
    11:38 Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan etkinlikte yedikleri tavuklu pilavdan zehirlenen 49 öğrenciden 45'i taburcu edildi. Öğrenciler, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı ve polis olayla ilgili inceleme başlattı. Aydın Valiliği ise okullara ikinci bir emre kadar etkinlik düzenlememe talimatı verdi.

  • Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi
    11:38 Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi

    Samsun'un Yakakent ilçesinde bir ikamette yapılan operasyonda, 2 adet silah ve mermiler ele geçirildi. Ruhsatsız tabanca, tabanca şarjörü, 195 tabanca fişeği, kurusıkı tabanca ve 25 kurusıkı tabanca fişeği bulunan olayla ilgili bir kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Bilecik'te asker eğlencesi adı altında havaya ateş açan şüpheli yakalandı
    11:32 Bilecik'te asker eğlencesi adı altında havaya ateş açan şüpheli yakalandı

    Bilecik'te düzenlenen asker eğlencesi sırasında konvoyda havaya ateş açan şüpheli şahıs, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Şahsın üzerinde bulunan tabanca muhafaza altına alınarak cezai işlem uygulandı.

  • Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı
    11:32 Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı

    Denizli'nin Sarayköy ilçesinde meydana gelen yangında samanlık alev aldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken can kaybı yaşanmadı. Ancak yangın sonucunda maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni ise itfaiye ekiplerinin yapacağı çalışmaların ardından belirlenecek. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement