Mardin'de Toplu Nikah - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Toplu Nikah

Mardin\'de Toplu Nikah

Mardin'de, çeşitli nedenlerden dolayı resmi nikah yaptıramamış 29 çift, toplu nikah töreninde evlilik cüzdanına kavuştu.

08.02.2014 06:02  Güncelleme: 07:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de, çeşitli nedenlerden dolayı resmi nikah yaptıramamış 29 çift, toplu nikah töreninde evlilik cüzdanına kavuştu.

Mardin Valiliği ve İstasyon-Ofis Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nin (ÇATOM) desteği ile resmi nikahı olmayan 29 çift için Kızıltepe'deki bir düğün salonunda toplu nikah töreni düzenlendi.

Törende konuşan Mardin Valisi Ahmet Cengiz, anne ve babalardan kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesine müsade etmemelerini isteyerek, özellikle kız çocukların mutlaka lise son sınıfa kadar okutulması gerektiğini söyledi.

Evliliklerde mutlaka resmi nikah olması gerektiğine dikkati çeken Cengiz, "Törene katılan bazı çiftlerin çocukları var. Bu yüzden evliliklerde resmi nikah şart. Valilik olarak çeşitli nedenlerle resmi nikah kıydırmayan vatandaşlarımızın mutluluklarının evlilik cüzdanı ile tescil edilmesi gerekiyordu. Bir garantiye bağlanması gerekiyordu. Bugün o formaliteyi yerine getiriyoruz" dedi.

- Çocuk gelinler

Son dönemlerde medyada henüz evlenme çağına gelmemiş kız çocuklarının evlendirildiğine dair haberlerin yayımlandığını hatırlatan Cengiz, annelere "kız çocuklarını nikahsız", babalara da "küçük yaşta evlendirmeyin" uyarısında bulunarak, şöyle dedi:

"Çocuk gelinler diyorlar. Özellikle eğitim-öğretim 12 yıl zorunlu hale geldikten sonra okulları ziyaretimizde; kız öğrencilerle erkek öğrencilerin dengelerine mutlaka dikkat ediyoruz. Daha oyun çağında olan ya da çocuk yaşında diyebileceğimiz çocuklarımızı kesinlikle ve kesinlikle evlendirmeyelim. Sizler çocuklarınızın resmi nikah olmadan evlenmelerine izin vermeyin. Hem erkek evladı olan anneler için söylüyorum ama özellikle kız evladı olan annelere buradan sesleniyorum: Kızınızı resmi nikah olmadan evlendirmeyin. Babalara sesleniyorum küçükken evlendirmeyin."

Törende, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ve Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu da konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Ayanoğlu, Vali Cengiz, Emniyet Müdürü Derviş Kara ve milletvekillerinin şahitliğinde 29 çiftin nikahını kıydı

Vali Cengiz, nikah işlemlerinin ardından evlilik cüzdanlarını gelinlere vererek, çiftlere altın hediye etti.

Mardin Kızıltepe toplu nikah Evlilik Gelin

Muhabir: Adnan Koçhan, Halil İbrahim Sincar

Yayınlayan: Ersin Altınsoy

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'de Toplu Nikah - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement