Mardin'de, "Vesayet Kıskacındaki Türkiye" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Mardin'de, "Vesayet Kıskacındaki Türkiye" Konferansı

Gazeteci Yazar Albayrak: "30 Mart, Türkiye'nin ve İslam Dünyasının şahlanışı için çok önemlidir"

10.03.2014 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci - yazar Hakan Albayrak, 30 Mart'ın yeni bir dünya için, Türkiye'nin ve İslam dünyasının şahlanışı için çok önemli olduğunu belirtti.

Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesinin, bir otelde "Vesayet Kıskacındaki Türkiye" adı altında düzenlediği konferansa konuk konuşmacı olarak katılan Albayrak, Türkiye'nin, dünya siyasetinde artık aktif bir aktör olduğunu, tehdit ve şantajlara boyun eğmediği ve güçlü şekilde ayakta kalmaya devam ettiği sürece dünyanın en özgür ülkesi olacağını söyledi.

Türkiye'ye ve ümmete sahip çıkılması çağrısında bulunan Albayrak, şöyle konuştu:

"Dünya son şeytanlarını toplamış son gayretini göstermektedir. Türkiye, bunu da atlatabilirse insanlığın şefkatli fedaisi olacaktır. Bu nedenle ülkemize ve ümmete sahip çıkalım. Türkiye, insanlık namına hak için, hukuk için, hürriyet ve adalet için, insanlığın vicdanı olarak taarruzdadır. 30 Mart yeni bir dünya için, Türkiye'nin ve İslam dünyasının şahlanışı için çok önemlidir."

Türkiye'nin mazlumların sesi olduğunu ifade eden Albayrak, İslam dünyasında birleşme ve toparlanma açısından "One Minute" ve "Mavi Marmara" olaylarının etkili olduğunu, son 10 yıldır dünyanın neresinde mazlum varsa Türkiye'nin yardım eli uzattığını ve Başbakan Recep Tayyipp Erdoğan'ın İslam dünyasında hürriyet ve adelet inancını temsil ettiğini kaydetti.

Günümüz Türkiyesi'ne dair değerlendirmede bulunan Albayrak, şöyle dedi:

"Bundan 12 yıl önce ekonomik olarak batmamaya odaklı ve yardım dilenen bir Türkiye vardı. Şimdi dünyanın dört bir yanında sözü geçen bir Türkiye var. Birileri, yeni Türkiye'yi istemiyor, eski Türkiye'yi istiyor. Eski Türkiye'yi isteyen adamlar ve bunu onlardan isteyen birileri var. Biz, artık uluslararası sistem ağlarına çarkına çomak sokan bir Türkiye'yiz. Her yere hizmet ediyoruz. Gittikçe nüfus alanımız genişliyor. Dünya sistemi bizi şu anda kaldıramaz. Bizim tekrar diz çökmemizi istiyorlar."

Konferansın sonunda Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın, Hakan Albayrak'a plaket hediye etti.

Albayrak, konferans sonunda dinleyicileri ile bire bir görüşerek kitaplarını da imzaladı.

Konferansa, Eski İçişleri Bakanı ve Mardin Milletvekili Muammer Güler, AK Parti Mardin Milletvekilleri Abdurrahim Akdağ, Gönül Bekin Şahkulubey, Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın, Artuklu Belediye Başkan Adayı Serdal Yay, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'de, 'Vesayet Kıskacındaki Türkiye' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement