Mardin'deki Operasyonlarda Çok Sayıda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Mardin'deki Operasyonlarda Çok Sayıda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

Mardin'deki operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiMARDİN merkez Artuklu İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, silah, patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler bulundu.

06.05.2017 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'deki operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

MARDİN merkez Artuklu İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, silah, patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler bulundu. Bir başka operasyonda ise bir evde yapılan aramada, uzun namlulu silahlarla birlikte, FETÖ, PKK ve DAEŞ terör örgütlerine ait yasak yayınlar gizlenmiş halde bir arada bulundu. Mardin ve Kızıltepe ilçesinde ise ihraç edilen 2 hakim gözaltına alındı.

Artuklu İlçesi Elmabahçe Mahallesi kırsalında bir bahçenin duvarına gizlenmiş silah ve patlayıcılar, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin istihbaratı üzerine, düzenlenen operasyonla ortaya çıkarıldı. İl Emniyet Müdürü Hasan Onar koordinesinde Terörle Mücadele, Özel Harekat ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Elmabahçe Mahallesi'ne bağlı Birik Mezrası yakınlarındaki kırsal alanda arama çalışmaları yapıldı. Aramalarda, teröristlerce bahçe duvarı ve toprak altına saklanmış uzun namlulu silah, roketatar, 2 kilogram TNT, 2 kilogram A4 patlayıcı ve bomba yapımında kullanılan malzemeler ile bol miktarda pil ele geçirildi.

FETÖ, PKK VE DAEŞ YAYINLARI BİR ARADA BULUNDU

Öte yandan, FETÖ şüphelisi bir kişinin evine yapılan baskında uzun namlulu silahlar ile birlikte gizlenen, FETÖ, PKK ve DAEŞ terör örgütlerine ait yasaklanmış kitaplar bulundu. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Sabrinaz B. isimli FETÖ/PDY şüphelisinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışma ile ilgili adres tespiti sırasında, bahse konu şahıs dün görevlilerce Artuklu İlçesi'ne bağlı Yalım Mahallesi'ndeki istikametinde yakalanarak gözaltına alındı. Sabrinaz B. isimli şüphelinin evinde titizlikle yapılan aramalarda yatak odasında bulunan ve de kullanılmayan ebeveyn banyosu içinde uzun namlulu 2 adet AK-47 kaleşnikof marka otomatik tüfek, 2 adet şarjör, 68 adet 7.62x51 fişek, 1 adet av tüfeği ve 251 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi. Silahların yanında PKK bölücü örgütüne ait bez parçası, Abdullah Öcalan'a ait yasaklı kitaplar, FETÖ/PDY'ye ait yasaklı Işık ve Zaman yayınlarına ait çeşitli kitaplar, DEAŞ örgütüne ait DEAŞ arması bulunan "Çözüm Ahlakı" adlı kitap, çok sayıda cep telefonu, sim kartlar, hard diskler, flash bellekler, hafıza kartları, bilgisayar ve dijital materyaller ele geçirilerek incelenmek üzere el konuldu. Ayrıca ev sahibi kişi de Cumhuriyet Savcısı'na bilgi verilip gözaltına alındı. Bu arada ele geçirilen silahlarla beraber ilk defa üç terör örgütüne ait örgütsel dökümanların birlikte ele geçirilmesi dikkat çekti.

2 HAKİM GÖZALTINA ALINDI

Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen 2 hakim de gözaltına alındı. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK), FETÖ soruşturmaları kapsamında dünkü ihraç listesinde bulunan Mardin 1'inci Ağır Ceza Hakimi Kinyas A. ve Kızıltepe 2'inci Asliye Ceza Hakimi Gülşah G. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Mardin ve Kızıltepe İlçesi'nde gözaltına alınan şüphelilerin Mardin ve Kızıltepe adliye lojmanlarındaki evleri, iş yerlerindeki odaları arandı, ele geçirilen dijital materyallere el konuldu. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Mardin\'deki Operasyonlarda Çok Sayıda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin'deki Operasyonlarda Çok Sayıda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement