Mardin Derik - Dağcıların Mancel Dağı Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Mardin Derik - Dağcıların Mancel Dağı Yürüyüşü

Mardin Derik - Dağcıların Mancel Dağı Yürüyüşü

Dağcıların Mancel Dağı yürüyüşü DİYARBAKIR Doğa Sporları Kulübü (DİDOSK) üyesi 38 dağcı sporcu, Pazar günü Mardin'in Derik İlçesi yakınlarında bulunan bin 100 metre yüksekliğindeki, derin vadi ve kayalıklara sahip Mancel Dağı'na bir yürüyüş düzenledi.

12.04.2015 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dağcıların Mancel Dağı yürüyüşü

DİYARBAKIR Doğa Sporları Kulübü (DİDOSK) üyesi 38 dağcı sporcu, Pazar günü Mardin'in Derik İlçesi yakınlarında bulunan bin 100 metre yüksekliğindeki, derin vadi ve kayalıklara sahip Mancel Dağı'na bir yürüyüş düzenledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde daha önce güvenlik nedeniyle uzun yıllar gidilmesi güvenlik nedeniyle riskli olan bir çok dağa yürüyüş ve tırmanış etkinlikleri düzenleyen Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü (DİDOSK), Pazar günü Mardin'in Derik İlçesi'ndeki Mancel Dağı zirvesine bir yürüyüş etkinliği düzenledi. 600 üyesi bulunan kulübün 38 sporcusunun katıldığı etkinlik, sabah saat 08.30'da başladı. Yaklaşık 4 saat süren yürüyüş sırasında sporcular, Nizamettin Pirinçioğlu ve Mahmut Zeytinoğlu öncülüğünde birerli kolda yürüdü. Derin vadi ve kayalıkları bulunan Mancel Dağı zirvesine yürüyüş sırasında sporcular, bol bol fotoğraf çekti. Dağın zirvesine DİDOSK aktivisitleri, daha sonra Derik İlçe merkezinde kendilerine ikram edilen yöresel Derik Tavası yemeğini yedi.

Yemek sonrası faaliyetlerine ilişkin bilgi veren DİDOSK Kulüp Başkanı Abdurrahim Ekin, Derik ilçesi'nin doğası, tarihi ve dağlarındaki mağaralarıyla özel bir yer olduğunu belirterek "Biz DİDOSK kulübü olarak, üyelerimizle çalışmalarımızı yürütmekteyiz. 2004 yılından bu yana kurulan kulübümüzün üye sayısı her gün artmaktadır. Gönüllü olarak bize katılmak isteyenler kulubümüzün internet sitesi üzerinden bizimle iletişime geçebilir ve bize katılabilirler. Derik İlçesi'ne yılda 2 defa program gerçekleştiriyoruz. Derik'in güzel dağları bizim için çok önemli bir parkur oluşturuyor" dedi.

Daha sonra İlçe'nin Güneyi'nde yaklaşık 9 kilometre mesafede bulunan Gıre Kote denen yerde 5 bin sene önce volkan patlaması sonucu oluşan mağaraları görmek için yola çıkan dağcı sporcular, Gıre Kote bölgesinde bol bol fotoğraf çektikten sonra akşam saatlerinde Diyarbakır'a geri döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin Derik - Dağcıların Mancel Dağı Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Dersim: Kıskandım arkadaşları cennet gibidir 0 0 Yanıtla

Advertisement