Mardin Güvercin Festivali" - Son Dakika
Güncel

Mardin Güvercin Festivali"

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından "Mardin Güvercin Festivali" gerçekleştirildi.

14.04.2018 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından "Mardin Güvercin Festivali" gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki festival, atlı ekipler, palyaçolar, davul zurna ve def ekibinin yer aldığı kortej yürüyüşüyle renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde, kente özgü güvercinler tanıtıldı, Mardin Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen resim sergisinin açılışı yapıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, festivalde yaptığı konuşmada, vatandaşlar için çalıştıklarını, vatandaşların her günü dolu dolu yaşamasını istediklerini söyledi.

Başka festivaller de düzenleyeceklerini kaydeden Yaman, kenti daha temiz ve güzel hale getireceklerini belirtti.

Festivalin, şehrin, bölgenin ve ülkenin huzuruna vesile olmasını dileyen Yaman, şöyle konuştu:

"Buradan 'Mardin bir barış şehridir' diye haykırıyoruz ve bu hep öyle olacaktır. Yaklaşık 2 yıl önce bu sokak ve caddelerde kimse yoktu. Esnaf ve turizmcimizin yüzü gülmüyordu. Mardin artık güven ve huzur şehridir. Son günlerde turist sayımızda yüzde 300'ün üzerinde bir artış var. Otellerimiz tamamen dolu. Esnafımızın yüzü gülüyor. Türkiye'de artık herkes Mardin'i görmek istiyor. Mardin yüzyıllardır barış şehriydi. Cumhurbaşkanı ve hükümetimizin destekleri ile şehrimizde bu barışı sürdüreceğiz inşallah."

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu da bugün Arapça, Türkçe, Kürtçe ve başka dillerde türküleri haykırdıklarını belirterek, "Güvercinlerimizi uçuracağız ve Mardin'in, Ortadoğu'nun sembolü tıpkı Kudüs gibi, yüzyıllarca barışın, semavi dinlerin sembolü olmuş bir şehir olduğunu, dosta, düşmana herkese göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise kentin geçen haftalarda birçok festivale ev sahipliği yaptığını belirterek, Mardin'in, dinlerin, dillerin beraber ve kardeşçe yaşadığı güzel bir şehir olduğunu aktardı.

Çankırı, "Bir süre bu kardeşliğimizin arasına nifak tohumları ekmeye çalıştılar ama başaramadılar. Bizim birlik ve beraberliğimiz daim oldu." dedi.

Festivale, AK Parti MKYK Üyesi, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış ve vatandaşlar da katıldı.

Mardin Güvercin Festivali"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin Güvercin Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Havza OSB'de Alan Genişlemesi İçin İnceleme Yapıldı
    18:37 Havza OSB'de Alan Genişlemesi İçin İnceleme Yapıldı

    Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Havza OSB'de alan genişlemesi yapılacak sahada inceleme gerçekleştirdi. Havza OSB'nin mevcut alanı 1 milyon metrekareden 10 milyon metrekareye çıkarıldı. Havza OSB, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak.

  • Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Ramazan ayında seçim çalışmalarını sürdürüyor
    18:37 Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Ramazan ayında seçim çalışmalarını sürdürüyor

    Bartın Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Ramazan ayında seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Her gün bir iftar davetine katılan Fırıncıoğlu, mahalle ziyaretlerine teravih sonrası da devam ediyor.


Advertisement