Mardin'de 2 bin yıllık tarihi köye kurulan taş ocağı tepki çekti! - Son Dakika
Güncel

Mardin'de 2 bin yıllık tarihi köye kurulan taş ocağı tepki çekti!

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı 2 bin yıllık Arnas (Bağlarbaşı) köyüne taş ocağı kurulması, bölge halkının büyük tepkisine neden oldu. Hayvanlarının ana beslenme alanlarının ocak sebebiyle yok edildiğini belirten köylüler adına Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Şehmus Altunkaynak, davacı oldu. Altunkaynak, "Bir üst mahkemeye gideceğiz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" ifadelerini kullandı.

25.03.2023 12:24  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Midyat İlçesi Bağlarbaşı Mahallesinde 2.000 yıllık tarihi alana taş ocağı kuruldu. Tarım ve hayvancılıkla geçinen köylüler ise bu duruma isyan etti.

TARIM VE HAYVANCILIK OLUMSUZ ETKİLENDİ

58 haneli, 500'ün üzerinde sakini olan köyde besi hayvanlarının ana beslenme alanı, ocak yüzünden kaybedildi. Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Şehmus Altunkaynak; valiliğe, kaymakamlığa ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na konuyla ilgili dilekçe verdi.

Mardin'de 2.000 yıllık tarihi köye taş ocağı kuruldu

"AMACIMIZ SAĞLIKLI BİR ORTAMDA YAŞAMAK"

Dilekçece, "Taşocaklarının; doğal bitki örtüsünü yok ettiği, ocaktan çıkan tozun çevresindeki geniş bir alanda katman oluşturduğu, tarım alanlarının verimsizleştirdiği, nefes darlığı hastalıklarına yol açtığı ve bu nedenle birçok taşocağı ruhsatı için mahkemelere başvurulduğu, yürütmelerin durdurulduğu bilinmektedir. Bağlarbaşı Mahallesinin sakinleri olarak tek amacımız; sağlıklı bir ortamda yaşamak, çocuklarımızı büyütmek, hayvanlarımızı beslemek, bağ ve bahçelerimizden olabildiğince verim alarak hayatımızı idame etmektir. Safiyane beklentilerimizin dikkate alacağınızı umuyor, gereğinin yapılmasını arz ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

Mardin'de 2.000 yıllık tarihi köye taş ocağı kuruldu

ÜST MAHKEMEYE GİDECEKLER

Bunlardan bir sonuç alamadığını aktaran Altunkaynak ve köylüler, Mardin 1. İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme davanın reddine karar verirken hukuki olarak haklarını aramaya devam edeceklerini belirten Altunkaynak, "Bir üst mahkemeye, Gaziantep Bölge Mahkemesine gideceğiz. Haklarımızı şiddete başvurmadan sonuna kadar arayacağız." ifadelerini kullandı.

Mardin\'de 2 bin yıllık tarihi köye kurulan taş ocağı tepki çekti!

Son Dakika Güncel Mardin'de 2 bin yıllık tarihi köye kurulan taş ocağı tepki çekti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Serkan Basar: Kim takar Yalova kaymakamını kurarlar kardeş önemli olan ensenin ne kadar kalın olduğu yoksa sen biz bir hiçiz neden?? Bunuda 2 ay sonra konuşuruz:) 26 7 Yanıtla

Advertisement