Mardin kırmızı alarm veriyor! Yoğun bakım doluluk oranları yüzde 90'a ulaştı - Son Dakika
Güncel

Mardin kırmızı alarm veriyor! Yoğun bakım doluluk oranları yüzde 90'a ulaştı

Koronavirüs hasta sayılarının yeniden tırmanışa geçmesiyle birlikte Mardin kırmızı alarm veren illerimizden biri oldu. Şehirdeki hastanelerde yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 90'a ulaşmasından sonra "Tedbirlere uyun ve aşı olun" çağrısı yapıldı. Mardin, en az aşı yapılan ikinci il konumunda.

18.08.2021 07:22  Güncelleme: 07:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de koronavirüs hasta sayıları yeniden tırmanışa geçti. Sayıların yükselmesiyle birlikte, aşılamada düşük olan illerimiz de alarm vermeye başladı. Yoğun bakım doluluk kapasitesinin yüzde 90 oranlarına ulaştığı Mardin için "Tedbirlere uyum ve aşı" çağrısı yapıldı. En az aşı yaptıran ikinci il olan Mardin'de aşılama oranı yüzde 49.

"KENTİMİZE YAKIŞAN MAVİ RENKTİR"

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, kentteki hastanelerin yoğun bakımlarında doluluk oranının yüzde 90'a ulaştığı bilgisini paylaştı. Yeni tip koronavirüs salgınına karşı yapılan aşı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Yavuz, "Son zamanlarda aşı oranlarımızda bir artış olsa da istediğimiz seviyede değiliz. Hala kırmızı renkteyiz" dedi. Kente en yakışan rengin "mavi" olduğunu ifade eden Yavuz, vatandaşların ilçe sağlık müdürlüklerinde, aile sağlığı merkezlerinde, hastanelerde ve kurulan stantlarda rahatlıkla aşıya ulaşabileceğine işaret etti.

Aşılama oranı düşük Mardin alarm veriyor! Yoğun bakım doluluk oranları yüzde 90'a ulaştı

"AŞI, YOĞUN BAKIMI ENGELLİYOR"

"Aşı hakkı gelen vatandaşlarımıza aşı olma çağrısında bulunuyorum" diyen Yavuz, şu ifadeleri kullandı:

"Hastanelerimizde giderek yük artıyor, hem servislerde hem yoğun bakımlarda ciddi bir yoğunluk var. Hedef nüfusumuzun yüzde 50'sine yakınını aşıladık ama en az yüzde 75'ini aşılamamız gerekiyor. Mardin'de gerek kamu gerek özel hastanelerimizde Kovid-19 için ayırdığımız yatakların yoğun bakımlarında doluluk oranı maalesef yüzde 90. Servislerimizin de yüzde 78'i dolu. Hastanelerimizde yatan ve il genelinde aktif vakaların yüzde 90'dan fazlası aşısız. Aşı gerçekten koruyor ve sizlerin hastaneye gelmesini özellikle de yoğun bakıma yatmasını engelliyor."

"VATANDAŞLARIMIZI ARAYARAK AŞININ ÖNEMİNİ VURGULUYORUZ"

Mobil aşı ekiplerinin sürekli sahada bilgilendirme yaptığını aktaran Yavuz, "İl Sağlık Müdürlüklerinde kurduğumuz aşı ikna ekipleri, aşı sırası gelen aşı olmayan vatandaşlarımızı arayarak Kürtçe, Türkçe, Arapça aşının önemini vurguluyorlar ve bu ikna sonunda aradığımız vatandaşlarımızın yüzde 80'den fazlasını aşıladık. Mardinliler en kısa sürede kentin mavi renge dönüşmesini sağlayacaklar" şeklinde konuştu.

Mardin kırmızı alarm veriyor! Yoğun bakım doluluk oranları yüzde 90\'a ulaştı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin kırmızı alarm veriyor! Yoğun bakım doluluk oranları yüzde 90'a ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement