Mardin Mardinli Şef Birkez Daha Dünyanın En İyi 10 Şefi Arasına Girdi Hd - Son Dakika
Güncel

Mardin Mardinli Şef Birkez Daha Dünyanın En İyi 10 Şefi Arasına Girdi Hd

Mardin Mardinli şef birkez daha dünyanın en iyi 10 şefi arasına girdi HDMardinli şef birkez daha dünyanın en iyi 10 şefi arasına girdiMARDİNLİ şef ve sosyal girişimci Ebru Baybara Demir, dünyanın en önemli mutfak kültürü yarışması Basque Culinary World Prize'da (Bask Dünya Aşçılık Ödülleri)...

11.07.2018 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Mardinli şef birkez daha dünyanın en iyi 10 şefi arasına girdi HD

Mardinli şef birkez daha dünyanın en iyi 10 şefi arasına girdi

MARDİNLİ şef ve sosyal girişimci Ebru Baybara Demir, dünyanın en önemli mutfak kültürü yarışması Basque Culinary World Prize'da (Bask Dünya Aşçılık Ödülleri) ikinci kez finale kalan 10 şeften biri olan ilk Türk oldu. Baybara Demir, 28 Temmuz'da sonucu açıklanacak yarışmada birinci olması halinde kazanacağı para ödülüyle Mardin'de istihdama ve zengin mutfak kültürünün kayıt altına alınmasına katkı sağlayacak bir gastronomi enstütüsünün kurulması için kullanacağını söyledi.

Mardinli şef ve sosyal girişimci Ebru Baybara Demir, dünyanın en itibarlı mutfak kültürü yarışması Bask Dünya Aşçılık Ödülleri'nde, dünyaca ünlü 140 şef arasında ikinci kez ilk 10'a kalarak finalist oldu. İlk kez Türkiye'den geçen yıl yine kendisinin finale kaldığı yarışmada, mutfak kültürü ile toplumsal fayda sağlayan şefler ödüllendiriliyor. 100 bin Euro'luk ödül ise şefin bizzat dahil olduğu bir sosyal sorumluluk projesinin hayata geçirilmesinde kullanılıyor.

Ebru Baybara Demir, Bask Dünya Aşçılık Ödülleri'ne, eğitmen şefliğini yürüttüğü UNHCR ve Harran Kaymakamlığı tarafından aday gösterildi. Proje kapsamında bölge kadınlarının ve Suriyeli mültecilerin daha insani koşullarda çalışabilmeleri ve hakettikleri imkanlara kavuşabilmeleri için eğitimler verildi. Yarışmada kazanan şef, 28 Temmuz'da İtalya'da ilan edilecek.

Baybara Demir, Uluslararası arenada Türk mutfağı ve Türk gastronomisinin adının geçmesini sağladığı için mutlu olduğunu dile getirdi. İkinci kez finale kalan ilk Türk şef olmaktan ötürü gurur duyduğunu belirten Demir, İlk 10 şef arasında yer almak inanılmaz bir duygu. Tarif edilemez bir gurur bu. Basque Culınary World Prıze ödülüne ikinci kez aday gösterildim ve ikinci kez dünyanın ilk onunda olmaktan gurur duyuyorum. Tarif edilemez bir duygu bu. Geçen süreçte yanımda olan herkese ve muhteşem ekibime kalpten teşekkür ediyorum. En güzel, en tatlı yorgunluklar şimdi başlıyor. 24 Temmuz 2018 tarihinde birincilik ödülünün kazananı belli olacak. Her şey kadınlar için, çocuklar için, daha yaşanabilir Türkiye için ve Mardinim için dedi.

ÖDÜL GELİRSE GASTRONOMİ OKULU KURACAK

Baybara Demir, 100 bin euroluk ödüle layık bulunması halinde, yörede kalıcı bir Gastronomi Okulu kurarak, istihdama ve zengin mutfak kültürünün kayıt altına alınmasına katkı sağlamayı hedeflediğini ifade ederek, Aciliyetine yürekten inandığım ve çözümüne katkı sunmak istediğim konular var Bölgemizde işsizlik TÜİK raporlarına göre yüzde 30 civarında. Bu soruna 100 bin kayıt dışı Suriyeli eklenince sorunun çözümü için ivedilikle çalışmak gerekiyor. Bölgenin dinamikleri içerisinde en önemli sorun, işsizlik ve belirsizlikten ötürü yaşanan göç. İkincisi kültür kaybı. Suriyeliler beraberinde getirdikleri kültürü aktaracak mecra bulamadıklarından bu zengin kültür zamanla yok olma tehlikesi içinde. Biz her iki halkın kültürel zenginliğini harmanlayıp birbirlerine aktarmalarını sağlayarak onların en iyi bildikleri yemek işini ekonomik anlamda ayakta durabilecekleri bir iş modeli haline getirmeyi istiyoruz. Bu nedenle, bölgede bir Gastronomi Okulu kurup bunu profesyonel eğitimlerle desteklemeyi, insanları istihdama katmayı planlıyoruz. Yani eğer ödül bölgemize gelirse Gastronomi Okulu'nun finansmanı ve zengin mutfak kültürünün kayıt altına alınarak gelecek kuşaklara aktarılması sağlanacak diye konuştu.

Mardinli, Şanlıurfalı ve Suriyeli mülteci kadınların bu proje sayesinde dünya çapında bir aşçı olabilme şansı yakaladığını hatırlatan Baybara Demir, Dünyanın önde gelen mutfak enstitüsü Basque Culinary Center'ın her sene mutfaktaki yeteneğini ve yaratıcılığını, toplum yararına sosyal sorumluluk projeleriyle birleştiren şefleri taçlandırdığı, dünyanın en prestijli şef yarışmalarından biri olan Bask Dünya Aşçılık Ödülleri'nde finale kalan ilk Türk şef olmanın gururunu yaşıyorum. Beni en çok mutlu eden, ödülün kendisinden çok, elimi uzatıp hayatlarına dokunmak ve değiştirmek için çabaladığım Mardinli, Urfalı ve Suriyeli mülteci kadınların bu proje sayesinde dünya çapında tanınma ve çabaları ile aşçılığı meslek edinebilmesi için destek alma şansına sahip olmaları şeklinde konuştu.

Evli ve 3 çocuk annesi olmasına rağmen böyle bir işle uğraşmanın kendisine engel olmadığını belirten Ebru Baybara Demir, evliliğin ve çocukların kariyerine engel olmadığını söyledi.

Görüntü Sıralaması

Atölye mutfağından görüntü

Yemek yapması

Kadınlara eğitim vermesi

Yanında çalışan kadınlardan görüntüsü

Yapılan röportajlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera Nezir GÜNEŞMARDİN, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Mardin Mardinli Şef Birkez Daha Dünyanın En İyi 10 Şefi Arasına Girdi Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin Mardinli Şef Birkez Daha Dünyanın En İyi 10 Şefi Arasına Girdi Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Kadın, Erkek Arkadaşının Yardımıyla Aracı Çaldı
    11:10 Adana'da Kadın, Erkek Arkadaşının Yardımıyla Aracı Çaldı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde bir kadın, erkek arkadaşının yardımıyla sokakta park halinde bulunan hafif ticari aracı çaldı. Polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Çalınan araç, terk edilmiş halde bulunarak sahibine teslim edildi. Kadın şüpheli cezaevinde olduğu için sadece erkek arkadaşı tutuklandı.

  • Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek
    11:10 Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında forma giyecek

    Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 2 Nisan Salı günü yapılacak Atakaş Hatayspor maçında forma giyecek. Barış Alper, bu sezon takımının en istikrarlı futbolcusu olarak dikkat çekiyor ve farklı mevkilerde gösterdiği iyi performansla takıma önemli katkı sağlıyor.

  • Hatay'da 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 96 sandık konteynerde kuruluyor
    11:09 Hatay'da 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 96 sandık konteynerde kuruluyor

    Hatay'da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kurulacak. Depremler nedeniyle yıkılan veya hasar alan okulların yerine konuşlandırılan konteynerlerde vatandaşlar oylarını kullanabilecek.

  • Hatay'da 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 96 sandık konteynerde kuruluyor
    11:09 Hatay'da 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 96 sandık konteynerde kuruluyor

    Hatay'da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde 3 bin 424 sandıktan 96'sı konteynerde kurulacak. Depremler nedeniyle yıkılan veya hasar alan okulların yerine konuşlandırılan konteynerlerde vatandaşlar oylarını kullanabilecek.

  • Karamürsel Beşiktaşlılar Derneği Üyeleri İftar Programında Buluştu
    11:09 Karamürsel Beşiktaşlılar Derneği Üyeleri İftar Programında Buluştu

    Karamürsel ilçesinde Beşiktaşlılar Derneği üyeleri, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın da katıldığı bir iftar programında bir araya geldi. Programda ezanın okunmasıyla davetliler oruçlarını açtı. Dernek Başkanı Onur Açık, ramazan ayı vesilesiyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Beşiktaş sevdalılarına teşekkür etti.

  • Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı
    11:09 Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor, yaz lastiği takma zamanı

    Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, 1 Nisan itibarıyla zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ereceğini belirterek, pazar günü yapılacak seçimler ve Ramazan Bayramı tatili öncesinde özel araçlarıyla yola çıkacak vatandaşların, hem yaz lastiklerini taktırmaları hem de yazlık bakımlarını yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

  • Yozgat'ta firari hükümlü yakalandı
    11:08 Yozgat'ta firari hükümlü yakalandı

    Yozgat'ta kasten yaralama suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan hükümlü, jandarma işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

  • Kars'ta Mahalli İdareler Seçimlerinde 195 Sandıkta Oy Kullanacak Seçmen Sayısı Belli Oldu
    11:08 Kars'ta Mahalli İdareler Seçimlerinde 195 Sandıkta Oy Kullanacak Seçmen Sayısı Belli Oldu

    Kars'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde 195 sandıkta 64 bin 725 seçmen oy kullanacak. Seçimlerin huzur ortamında geçmesi için kent genelinde 3 bin 585 güvenlik gücü görev yapacak. Oy kullanma saatleri 07.00-16.00 arasında olacak.

  • Antalya'da Kırmızı Işık İhlali Yapan Otomobil Motosiklet Sürücüsüne Çarptı
    11:08 Antalya'da Kırmızı Işık İhlali Yapan Otomobil Motosiklet Sürücüsüne Çarptı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde kırmızı ışık ihlali yapan bir otomobil, hız kesmeden biçtiği motosiklet sürücüsüne ölümden döndürdü. Feci kaza, güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü yaralanırken, otomobil yaklaşık 100 metre sonra durabildi. Güvenlik kamerası görüntülerinde, otomobil sürücüsünün kırmızı ışık ihlali yaptığı ve kaza sonrası durabildiği tespit edildi. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü ise hastaneye kaldırıldı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle Çocuklara Destek Oluyor
    11:08 Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle Çocuklara Destek Oluyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve çocuk besinlerine erişmekte zorluk çeken ailelere destek olmak amacıyla başlattığı 'Halk Mama' projesi kapsamında Alanyalı çocukları da sağlıklı mama ile buluşturmaya devam ediyor.

  • Kestel Belediyesi Veresiye Borçlarını Ödedi
    11:08 Kestel Belediyesi Veresiye Borçlarını Ödedi

    Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su borcu olan vatandaşların fatura borçlarını ödedi. Bin ihtiyaç sahibi aileye erzak kolisi desteğinde bulunan Kestel Belediyesi, bu ramazan ayında da 2 milyon 807 Bin liralık sosyal yardım projesiyle gönüllere dokunmuş oldu.


Advertisement