Mardin Turizmine Büyük Katkı - Son Dakika
Güncel

Mardin Turizmine Büyük Katkı

Mardin Turizmine Büyük Katkı

Artuklu Üniversitesi tarafından bir ay önce başlatılan restorasyon ve tadilat çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.

03.01.2012 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski PTT binasının,Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Uygulama Oteli'ne dönüştürülmesi için Artuklu Üniversitesi tarafından bir ay önce başlatılan restorasyon ve tadilat çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'na uygulama alanı olarak tahsis edilen ve 1890 yılında Mimarbaşı Sarkoz Lole tarafından yapılan tarihi binanın, PTT Genel Müdürlüğünden 10 yıllığına kiralandığını belirten Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay "Gittikçe gelişme gösteren turizm sektörünün, kadim medeniyetlerin birikimlerini taşıyan Mardin'de; sosyo-ekonomik gelişime katkıda bulunması için üniversite olarak sürekli gayret içindeyiz "dedi.

Turizm ve eğitimin birleştirilerek, turizmin sahip olduğu potansiyelin daha da

gelişmesinde, Üniversite olarak büyük katkılar sunacaklarının altını çizen rektör Omay, bu çalışmayla şehir turizmine katkı sağlayıp, turizm olgusu ile ilgili sosyal farkındalık yaratacaklarına dikkat çekti.

Bina alanı ve işleyişi hakkında, 1143 m² kapalı ve 517 m² açık alana sahip olduğu bilgisini veren Omay, tarihi Mardin'de bulunan ve butik otel tarzında, öğrenciler için uygulama alanı olarak faaliyete başlayacak olan bu tarihi yapıyla, şehrin ayrılmaz bir parçası olan Artuklu Üniversitesi'nin şehirle bütünleştiğinin de bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde 4 yıllık lisans eğitimi veren Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu için gelişen turizm sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda iyi eğitilmiş personel yetiştirmek hedefiyle yurtdışından iki öğretim üyesini kadrolarına kattığını açıklayan Rektör Omay, "Bu yılın sonlarına doğru hizmete açılacak uygulama otelinin dokuz oda, bir restoran ve iki idari birimden oluştuğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mardin Turizmine Büyük Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement