Mardin Valisi Taşkesen Gazetecilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Mardin Valisi Taşkesen Gazetecilerle Buluştu

Mardin Valisi Taşkesen Gazetecilerle Buluştu

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle il genelinde görev yapan gazetecilerle yemekte bir araya geldi.

11.01.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle il genelinde görev yapan gazetecilerle yemekte bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Vali Taşkesen'e Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti de 10 Ocak Gazeteciler Günü ile aynı tarihte kutlanan İdareciler Günü dolayısı plaket verdi.

Özel bir otelde düzenlenen ve il merkezi ile ilçelerde görev yapan gazete sahipleri, ulusal haber ajansı temsilcileri, muhabirler ile Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Basın İlan Kurmu Mardin Şube Başkanı Adnan Günbegi, Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Kurtay, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Kadir Üründü, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş, Kızıltepe Gazeteciler Derneği Başkanı Halit Solhan, Mezopotamya Gazeteciler Başkanı Cemil Aydoğan ve Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik'le bir araya gelen Vali Taşkesen, gazetecilerin günlerini tebrik etti. Toplantıya sonradan kendisi de aynı zamanda Mardin Life Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ da katıldı. Konuşmasında basının kamuoyunun doğru bir şekilde aydınlatılması için vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirterek başlayan Vali Taşkesen, birçok konudan gazeteciler sayesinde haberdar olduklarını söyledi. Halkın çıkarlarını savunan ve kamuoyu oluşturan basının, katılımcı ve çağdaş demokrasi için vazgeçilmez konuma sahip olduğunu belirten Vali Taşkesen, "Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak tarafsız, doğru, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde, halkın gözü, kulağı ve sesi olarak halka aktarmak, basının başlıca görevi; doğru ve zamanında bilgi almak da vatandaşın en doğal hakkıdır. Bu nedenle toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi yolunda önemli bir görevi ifa eden basın mensuplarının çalışma koşullarını kolaylaştırmak hepimizin görevidir. Gücünü kamudan, kamunun çıkarlarını savunmaktan alan basın, meslek ilkeleri ışığında halkı doğru ve tarafsız bilgilendirme misyonunu yerine getirmediği takdirde kendi kendini inkar etmiş olacağı gibi güç kaynağını da kendi elleriyle kesecektir. Bu anlamda ilkeli ve objektif görev yapmaları hayati öneme sahiptir. Bu düşüncelerle, kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak için, gece gündüz demeden görevini sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde zor şartlar altında başarıyla yerine getirmeye çalışan tüm basın mensuplarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, sağlık ve mutluluk temenni ediyorum" dedi.

Toplantıda gazetecilerle sohbet eden Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ da gazetecilik mesleğinin fedakarlık isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu belirterek güçlü gazeteci ve muhabirlerin, yanında güçlü medya kuruluşlarının güçlü demokrasinin tesisini sağlayacağını belirtti. Akdağ, "Günümüzün en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazeteciler, doğal olarak, birçok zorlukla karşı karşıya bulunmaktadır. Yönetimle halkın arasında bağlantı kuran, bilgi akışını sağlayan, toplumsal varoluşta yaşanılan tüm ayrıntıları her bireye eşit olarak ulaştıran basın camiamız, toplumun en önemli nesnel gerçekliğidir. Halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamak için özveri ile çalışan basın mensuplarımız sayesinde önemli gelişmeler sağlamıştır. Demokrasinin yerleşmesinde basın kuruluşlarının önemli katkıları olmuştur. Gazetecilerin, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır. Onların bu görevleri yerine getirirken yaptıkları çalışmalara yardımcı olmak da hepimizin görevidir. Fedakarca çalışarak halkımızı aydınlatan değerli gazetecilerimizin 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Toplumsal hayattaki etkinliğini gün geçtikçe arttıran, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan ve insanlara bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu gerçekleştiren basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Toplantıda söz alan bazı gazeteciler duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Program sonunda İdareciler Günü dolayısı ile Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti tarafından Mardin'e yaptığı hizmetlerinden dolayı Vali Mustafa Taşkesen, basın camiasına yaptıkları desteklerinden dolayı da BİK Müdürü Adnan Günbegi ile Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Kurtay'a birer teşekkür plaketi verildi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin Valisi Taşkesen Gazetecilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement