Mardinli Gençlerin, 'Son Suikast' Filmi Tıklanma Rekoruna Koşuyor - Son Dakika
Güncel

Mardinli Gençlerin, 'Son Suikast' Filmi Tıklanma Rekoruna Koşuyor

Mardinli Gençlerin, \'Son Suikast\' Filmi Tıklanma Rekoruna Koşuyor

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde bir grup gencin kısıtlı imkanlarla çektiği ve sosyal medyada tıklanma rekorları kıran, 'Son Suikast' filmi, aksiyon sahneleriyle büyük bütçeli profesyonel flimleri aratmayıyor.

28.03.2012 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde bir grup gencin kısıtlı imkanlarla çektiği ve sosyal medyada tıklanma rekorları kıran, 'Son Suikast' filmi, aksiyon sahneleriyle büyük bütçeli profesyonel flimleri aratmayıyor. Bir saatlik filmin sadece fragmanlarını yayınlayan gençler, filmin tamamının gösterimi için yapımcılardan destek beklediklerini söyledi.

Kızıltepe'de işçi, öğrenci ve tamircilik yapan gençlerden oluşan bir ekip, 'Son Suikast' adını verdikleri bir film çekti. Filmin internette yayınlanan fragmanları tıklanma rekoru kırarken, büyük beğeni topladı. Her sahnesinde aksiyon bulunan filmin yönetmeni Halil İbrahim Çevik, internette yayınladıkları fragmana ilginin beklenenden daha fazla olduğunu söyledi. Destek verilmesi halinde çok daha iyi filimler çekebileceklerini belirten Çevik, şöyle dedi:

"Bu filmi para harcamadan çektik. Her şeyi kendimiz karşıladık. Güneydoğu'da ve Mardin'de çekilen dizilerin çekim aşaması ve yayınlarını izledik. Çok zor olmadığını gördük. Arkadaşlarla bir araya gelerek, böyle bir film çekimine karar verdik. İlk çalışmamız 'Yerli Truva' adlı bir kısa film idi. Filmle bir televizyon programının yarışmasına katıldık ve 300 kısa film arasından ilk 30'a girdik. Yarışmada görüntü kalitemizin düşüklüğü gerekçe gösterilerek elendik. Dönüşte bu işin ciddiyetiyle alakalı kamera arayışına girdik. Küçük DV kamera kiralayarak bu filmi çektik. Bu kameranın da görüntüsü iyi değil ama bilgisayar ortamında efektlerle destekleyerek görüntü kalitesini arttırdık."

Çevik, filmde kullanılan silahların oyuncak olduğunu ve basit çocuk oyuncağı silahlara ek aparatlar monte ederek gerçek silahmış gibi gösterdiklerini, filmde otomobili lav silahıyla uçurmak için ise basit bir plastik kanalizasyon borusunu lav silahı olarak gösterdiklerini anlattı. Çevik, şöyle dedi:

"Filmdeki vurulma sahnelerini değişik bilgisayar programlarından efektlerle destekledim. Oyuncu arkadaşlarımın sayısı azdı ama bu işe meraklı oldukları için gerçekmiş gibi oynadılar ve çok gerçekçi oldu. Filmdeki dövüş sahnelerini ise arkadaşımla 40 gün çalıştım ve etkileyici olması için farklı sahnelerden etkilenerek yaptım. Çekimlerde zorlandık ama en zorlandığımız sahneler dövüş sahneleriydi. Ama başardığımıza inanıyorum. Liseden yeni mezun oldum. Artık sinema televizyon bölümü okumak istiyorum. Burslu davetler olursa özellikle tercih edeceğim."

Filmde suikast emrini veren mafya babası rolünde oynayan televizyon tamircisi Abdulbaki Tunç, ilk defa kamera karşısına bu filmle çıktığını ve çok heyecanlandığını belirterek, "Biz bu filmde bir şey yapmak istiyoruz. Hayatımda kamera önüne çıkmadım. İlk defa bu filmde rol aldım. Güzel oldu diye düşünüyorum. Ben sadece yönetmenin dediğini yaptım" dedi.

Filmde rol alan bir diğer oyuncu olan Ramazan Kızılırmak ise, aynı ekiple daha önce yine birlikte çektikleri bir çok kısa metrajlı filmde rol aldığını ifade etti. Kızılırmak, "Bu filmlerde oynatacak arkadaş bulmakta zorlandık. Bunun tek nedeni de maddi anlamda yaşadığımız sıkıntılar ve imkansızlıklardır. Şayet imkan sunulur da bir yardım eli uzanırsa neleri yapabileceğimizi herkese göstererek ıspatlamak istiyoruz. Buradan bütün yapımcılara sesleniyorum; Milyon dolarlık bütçelerle yapılan ve gişe sıkıntısı yaşadığı için varlığıyla yokluğu belli olmayan yapıtlar yerine bir defa da bize güvenerek destek olun. İnanın yapacağımız işte destekçilerimize borçlu kalmayacağız. Ayrıca sadece fragmanıyla bu kadar ilgi çeken filmimizin tamamının yayınlanması için yine ilgililerden destek bekliyoruz."

Oyunculardan Davut Eman da, ekip olarak eksik malzemelere rağmen çok güzel bir film çektiklerine inandığını söyledi. Derme çatma toprak evde kendisine ayırdığı ve montaj odası olarak kullandığı odasında gazetecilerin karşısına çıkan yapımcı, yönetmen ve aynı zamanda oyuncu İbrahim Halil Çevik, yaptığı filmleri ve filmlerini çektiği kiralalık küçük kamerasını habercilere göstererek, "Siz de bana destek olun. Bakın o zaman neyi başarıyorum görün" dedi. - Mardin/ Kızıltepe

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardinli Gençlerin, 'Son Suikast' Filmi Tıklanma Rekoruna Koşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır
    21:09 Anadolu Alimler Birliği: Mahalli İdareler Genel Seçimleri Ümmetin ve Milletin Geleceğini Düşünme Zamanıdır

    Anadolu Alimler Birliği, Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, tüm kardeşlere ümmetin ve milletin geleceğini düşünmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, seçimlerin sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiği vurgulanarak, Türkiye'nin İslami kimliği, ruhu ve kaderini belirleyecek kritik bir seçim olduğu ifade edildi. Ayrıca, İstanbul ve büyükşehirlerde tehlikeli bir projenin olduğu ve partilerin değil ümmetin ve milletin geleceğinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok
    21:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen bir programda konuştu. Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azalan il olduğunu belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi
    21:08 Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki otomobil alev alev yanarak kullanılmaz hale geldi

    Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev aldı. Vatandaşlar yangın söndürme tüpleriyle müdahale ederken, polis ve itfaiye ekipleri de olay yerine sevk edildi. Yangın vatandaşların müdahalesiyle söndürülürken, araç kullanılamaz hale geldi.

  • Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok
    21:07 Cevdet Yılmaz: İstanbul'un tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azaldığını belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.

  • Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    21:07 Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu
    21:04 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul adayını çekmek için hükümete 3 şart sundu

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hiçbir partiye kazandırmak ya da kaybettirmek için seçime girmediklerini belirterek, İstanbul adayını çekmek için AK Parti'ye şart sundu. Erbakan, İsrail'le ticareti sonlandırma, İsrail'e ihracatı kesme, Kürecik Radar Üssü'nü kapatma ve emekli maaşını 20 bin TL'ye çıkarma şartlarını dile getirdi.


Advertisement