Mardinli Kadınlara Sevgililer Günü Kredisi - Son Dakika
Güncel

Mardinli Kadınlara Sevgililer Günü Kredisi

Mardinli Kadınlara Sevgililer Günü Kredisi

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Mardin'de 2 bininci üyeye 10 bin lira kredi vererek kadınların sevgililer gününü kutladı.

14.02.2012 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Mardin'de 2 bininci üyeye 10 bin lira kredi vererek kadınların sevgililer gününü kutladı.

Artuklu Üniversitesi'nde bugün düzenlenen bir törenle Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından, dar gelirli kadın girişimcilere kredi verildi. Törene Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Vakıf Başkanı Prof.Dr. Aziz Akgül, kaymakam, kurum amirleri ve kredi alan kadınlar katıldı.

Kadınlara girişte tek tek karanfil vererek sevgililer gününü kutlayan Vakıf Başkanı Prof.Dr.Aziz Akgül, törende yaptığı konuşmada, herkesin kabiliyetinin işe dönüştürülebilmesi için bir hayat suyuna ve itici bir güce ihtiyacı olduğunu söyledi. Akgül, Bu su da, küçük sermaye olan mikrokredidir. Çünkü, işsizin ve fakirin sahip olamadığı en önemli unsur sermayedir. Mikrokredinin temel felsefesi, kredinin bir insan hakkı olmasıdır ve önceliği hiçbir varlığı ve geliri olmayan dar gelirli kadınlardır. Daha önce Bangladeş'te Prof.Dr. Muhammed Yunus tarafından 1976 yılında uygulanmaya başlanan mikro kredi, Türkiye'de ise ilk olarak 2003 yılında uygulanmaya başlandı. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından başlatılan mikrokredi programı on binlerce kişiye iş imkanı sağlamıştır dedi.

Daha sonra konuşan Mardin Valisi Turhan Ayvaz ise işadamlarından örnekler vererek kadınların daha azimli davranmasını isteyerek, Bir işe azmetmek, bir işe başlamak, ihlasla bir işe başladıktan sonra Cenabı Allah bunu nasip eder. Siz bu işlere azmettikten sonra üstesinden gelemeyeceğiniz iş yok. Önemli olan siz, 'bu alanda beceri kabiliyetim var, bu alanda başarılı olurum, bu alanda iş açarım' demeniz ve karar vermenizdir. Bizler de elimizden geldiğince Aziz beyin verdiğine ek biraz destek oluruz sizlere diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından törenle kadınlara kredi verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardinli Kadınlara Sevgililer Günü Kredisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement