Market Sahibinin Tespih Koleksiyonu İlgi Görüyor - Son Dakika
Güncel

Market Sahibinin Tespih Koleksiyonu İlgi Görüyor

Market sahibinin tespih koleksiyonu ilgi görüyor Simavlı market sahibi Mehmet Çakmak'ın koleksiyonunda, 850 gram ağırlığındaki Türkiye'nin en büyük tesbiplerinden biri de bulunuyorKÜTAHYA - Kütahya'nın Simav ilçesindeki market işletmecisi Mehmet Çakmak'ın tespih koleksiyonu görenleri...

14.10.2017 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Market sahibinin tespih koleksiyonu ilgi görüyor

Simavlı market sahibi Mehmet Çakmak'ın koleksiyonunda, 850 gram ağırlığındaki Türkiye'nin en büyük tesbiplerinden biri de bulunuyor

KÜTAHYA - Kütahya'nın Simav ilçesindeki market işletmecisi Mehmet Çakmak'ın tespih koleksiyonu görenleri hayran bırakıyor. Çakmak'ın koleksiyonunda 950'den fazla tespihi bulunuyor. Simav'a bağlı Naşa beldesinde market sahibi olan Mehmet Çakmak, 3 yıl önce başladığı tespih koleksiyonu ile Türkiye'nin sayılı koleksiyonerleri arasına girmeyi başardı.

Yurt içi ve yurt dışındaki tespih koleksiyonlarını görerek bu sanat dalına merak salan Çakmak, 3 yıl gibi kısa bir süre içinde tesbih sayısını 950'ye ulaştırdı. Türkiye'deki meşhur tesbih ustaları ile tanışma fırsatı bulduğunu belirten Çakmak, çeşitli ham maddelerden yapılan tespihler hakkında geniş bir bilgiye sahip olduğunu ve bir çok ünlü kişiyi tespih sahibi yaptığını ifade etti. Çakmak, "Başbakanımız Binali Yıldırım'a hediye ettiğimiz tespihin özelliği, 925 ayar gümüş sarmadan yapılan kazaziye tespihidir. Efkan Ala, Süleyman Soylu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, vali ve kaymakamlarımız, milli futbolcu Semih Şentürk olmak üzere bir çok bürokrat ve ünlü kişiler bizim tespihlerimizi kullanıyor. Koleksiyonumuzda bulunan 850 gramlık sıkma kehribar tesbih ise, Türkiye'nin en büyük ve değerli tespihlerinden biridir" dedi.

Tespih koleksiyoneri Çakmak, Türkiye'nin önemli tespih ustalarından İbrahim Atasever, Osman Kiraz ve Adıyamanlı Mehmet Deniz'in yanı sıra, yurt dışında da bazı tespih ustaları ve koleksiyonerleri ile bağlantı kurduğunu belirterek, tespihte malzeme ve ustanın çok önemli olduğunu söyledi.

Market Sahibinin Tespih Koleksiyonu İlgi Görüyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Market Sahibinin Tespih Koleksiyonu İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement