Marksim 2013 Projesi Işık Üniversitesi'nde - Son Dakika
Güncel

Marksim 2013 Projesi Işık Üniversitesi'nde

Marksim 2013 Projesi Işık Üniversitesi\'nde

70 öğrenci girişimcilik için Işık Üniversitesi'nde kıyasıya rekabet edecek!

18.03.2013 13:23  Güncelleme: 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de İlk Kez Işık Üniversitesi'nde Gerçekleştirilen Marksim 2012 Projesi,

Enterprise 2013 Adıyla Bu Yıl Yine Işık Üniversitesi'nde!

Fransa, Belçika, Finlandiya, Almanya ve Macaristan'ın önde gelen üniversitelerinden 70 öğrenci girişimcilik için Işık Üniversitesi'nde kıyasıya rekabet edecek!

Enterprise 2013 Projesi'nde öğrencilerin yöneticilik ve girişimcilik konularında gelişimini sağlayan ve uluslararası takımlarda yapacağı çalışmalar bu yıl 17-30 Mart tarihleri arasında Işık Üniversitesi çatısı altında gerçekleştiriliyor.

Avrupa'nın farklı ülkelerinin farklı üniversitelerinden öğrenciler, birbirleriyle rekabet içinde bulunan takımlarda çalışacak ve tıpkı iş yaşamında olduğu gibi değişik pozisyonlarda görev alacaklar.

BİRİ GENEL MÜDÜR OLURKEN

DİĞERİ İŞ GELİŞTİRME MÜDÜRÜ OLACAK

Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde gerçekleşecek olan programda; Genel Müdür, Finans Müdürü, Pazarlama Müdürü, Üretim Müdürü, Ürün Geliştirme Müdürü gibi gerçek bir organizasyonda değişik görevler üstlenecek 70 öğrenciden oluşan 10 takım yarışacak.

PİYASAYI İNCELEYİP HEDEF BELİRLEYECEKLER

Takımlar, aldıkları kararların, bulundukları pazarda etkilerine göre, bir sonraki kararlarını planlayacaklar. Bu takımlar, değişen pazar özellikleri, tüketicilerin mallara olan talebi, çeşitli finansal veriler ve takımların birbirine göre durumlarını gösteren piyasa araştırmalarını inceleyip hedeflerini belirleyecekler.

Işık Üniversitesi'nin koordinatörlüğündeki Enterprise 2013 Projesine;

Belçika'dan Howest (Howest University College West Flanders ) ve Thomas More Kempen (Kempen University College),

Finlandiya'dan Centria UAS (Centria University of Applied Sciences),

Fransa'dan ISCID CO (Institut Supérieur de Commerce International de Dunkerque),

Almanya'dan EBC Hochschule (EBC Hochschule, European University of Applied Sciences),

Macaristan'dan Szolnoki Foiskola (College of Szolnok) ve

Türkiye'den Işık Üniversitesi olmak üzere;

Avrupa'nın 7 üniversitesinden öğrenci ve akademisyenler katılıyor.

On iki gün süren yoğun program sırasında İstanbul'un çeşitli tarihi ve eğlence mekanlarını da görme fırsatı bulacak olan öğrenciler, etkinlik bitiminde katılım sertifikalarını alarak programı tamamlayacaklar.

Enterprise Nedir?

"Making Entrepreneurship and Business in Europe" ya da kısaca Enterprise 2013 Projesi, farklı ülkelerde İşletme ve ağırlıklı olarak sosyal bilimlerde eğitim alan öğrencilerin yöneticilik ve girişimcilik konularında gelişimini sağlayan ve uluslararası takımlarda yapacağı bir dizi çalışmayı içeren yoğun bir çalışma programıdır. Programın iki özelliği vardır: İlki; Öğrencilerin teoride öğrendikleri yönetim ve pazarlama becerilerini stratejik yönetim simülasyonu pekiştirerek yönetimde karar alma tecrübesi edinmelerini sağlamak ve iş becerilerini geliştirmek. Bu amaçla farklı ülkelerin farklı üniversitelerinden gelen öğrenciler, birbirleriyle rekabet içinde bulunan takımlarda çalışmakta ve tıpkı iş yaşamında olduğu gibi değişik pozisyonlarda görev almaktadır. İkinci özellik ise; bir firmanın nasıl kurulduğu, girişimcilik ve Türkiye gibi daha çok Avrupa'ya dönük bir pazarda iş yapma konularında bilgi paylaşımı ve artırımı yapmak. Bu amaçla da öğrenciler Türk girişimcilerden mentorluk alıp, girişimci ve değişik firmalardan yönetici konuk konuşmacılarla fikir alışverişi ve konuşma fırsatı bularak kendilerini geliştirecek ve firma ziyaretleri ile de bilgilerini ilerleteceklerdir.

AB Hayat Boyu Öğrenim Projeleri kapsamında IP projesi diye geçen ve iki haftalık yoğun programlar olarak normalde müfredatta olmayan ama öğrencilerin edinmesi gereken yetenek/bilgi gibi konularda mentorlar, çeşitli firma ziyaretleri ve konuşmacılar ile zenginleştirilerek öğrencinin kendini geliştirebileceği bu projenin elde edeceği sonuçlardan biri de; öğrencileri girişimcilik konusunda yüreklendirmek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Marksim 2013 Projesi Işık Üniversitesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement