Marlene'nin Yetimi Geçmişini Arıyor! - Son Dakika
Kültür Sanat

Marlene'nin Yetimi Geçmişini Arıyor!

Marlene\'nin Yetimi Geçmişini Arıyor!

'Bir Osmanlı Yazı' romanın yazarı Melih Esen Cengiz'in ses getirecek yeni romanı okurlarıyla...

10.05.2013 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Melih Esen Cengiz'in ikinci romanı olan Marlene'nin Yetimi ölümün peşinden koştuğu AIDS hastası Otto'nun babasının izini bulma hikâyesi üzerinden tarihin kapılarını da aralıyor.

Alman Donanma Komutanı Karl Dönitz hayranı 2. Kuşak Denizin Kurtları, Alman ülküsünü yeniden canlandırmak isterler. Bunun için en uygun isimlerinse U-Boat şehit yetimlerinin olduğunu düşünen Dönitz'in Kurtları, babası U-Boat'ta (Alman Denizaltısında) görev almış olan Otto'ya ulaşırlar. Ama Otto onlar için hiç de uygun bir isim değildir.

Aynı dönemde rüyalarında babasını gören Otto, tüm bunların bir rastlantı olmadığını, babasının kendisini çağırdığını düşünür ve babasının izini bulmak için Almanya'ya gitmeye karar verir. Rüyalarını takip eden Otto'nun yolu İstanbul ve Çanakkale'ye kadar uzanır. Ancak bu yolculuk AIDS'li Otto ve sevgilisi Tom için hiç de kolay geçmez… Çünkü Otto'nun cinsel tercihi ve komünist olması Dönitz Kurtları'nı çoktan harekete geçirmiştir. Onlara göre Otto, büyük hedeflerinin önünde engeldir.

Bedeninde AIDS'in kol gezdiği Otto babasının izini sürerken düşlerini ve hayatını kaybetmeme mücadelesine ne kadar dayanabilir?

Renkli karakterleri, tarihle iç içe geçmiş güçlü olay örgüsü, akıcı üslubu ve insan ruhunun derinliklerine işleyen naif ve duygu yüklü kurgusuyla sizi ilk sayfalarından itibaren etkisi altına alacak Marlene'in Yetimi Altın Kitaplar etiketiyle tüm kitapçılarda!

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Marlene'nin Yetimi Geçmişini Arıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement