Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa Açıklaması

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, "Kampanya çerçevesinde 23 Kasım Perşembe yapılacak 4'üncü dilim ödeme ile üreticiye toplam ürün bedelinin 79 milyon lirası peşin ödenmiş olacak" ifadesini kullandı.

21.11.2017 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, "Kampanya çerçevesinde 23 Kasım Perşembe yapılacak 4'üncü dilim ödeme ile üreticiye toplam ürün bedelinin 79 milyon lirası peşin ödenmiş olacak" ifadesini kullandı.

Asa, yazılı açıklamasında, 25 Ekim'de başlayan 2017-2018 kampanyası kapsamında bugüne kadar 141,5 milyon lira karşılığında 23 bin ton zeytin alındığını belirtti.

Kampanya çerçevesinde 23 Kasım Perşembe yapılacak 4'üncü dilim ödeme ile üreticiye toplam ürün bedelinin 79 milyon lirasının peşin ödenmiş olacağını kaydeden Asa, ortakların parayı aynı gün hesaplarından alabileceklerini vurguladı.

Bu yıl üreticilerin talebi üzerine, ürün alımları başlamadan 18 Ekim'de fiyatların açıklandığını anımsatan Asa, tavanı 11,75 lira, tabanı 4,10 lira olarak açıklanan fiyatların bir önceki yılın ortalama yüzde 35 üzerinde olduğunu kaydetti.

Asa, üretici ortaklardan 56 bin 560 ton rekolte beyanı alındığını ifade ederek, bugün itibarıyla 8 kooperatif bölgesinde ürün alımlarının devam ettiğini belirtti.

Üreticinin emeğinin karşılığını en kısa sürede alabilmesi için ürün bedellerinin yüzde 80'ini kampanya bitmeden haftalık dilimler halinde ödediklerini vurgulayan Asa, geri kalan yüzde 20'lik dilimin ise mümkün olan en kısa sürede ödeneceğini bildirdi.

-Ortaklara teşekkür

Asa, ürün bedellerini öderken 1 lira dahi kredi kullanmadıklarına değinerek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Marmarabirlik, ortağından aldığı destekle gücüne güç katıyor. Marmarabirlik bir yandan ürün bedellerini öderken diğer yandan geçmiş döneme ait eski borçları da ödemektedir. Marmarabirlik'in önceki döneme ait olan ve 2007'de alınan 60 milyon lira Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu (DFİF) kredisi 2013 yılında yapılandırılmış olup, halen taksitler halinde eski döneme ait borçları ödemeye de devam etmekteyiz. Bunun yanında bir yandan son 7 yılda yaklaşık 65 milyon liralık yatırım yaparken, diğer yandan ortaklarımıza 17 milyon lira kar payı dağıtmaktayız. Bu başarı üreticinin başarısı, bu kurum üreticinin sigortasıdır. Marmarabirlik ortaklarının bugün itibarıyla kooperatifine sahip çıktığını görmekteyiz. Toplamda 23 bin ton zeytin alımının gerçekleşmiş olması bunun bir göstergesidir. Kurum adına ortaklarımıza teşekkür ederim."

Hedef 50 bin ton

Başkan Asa, kampanya sonunda 50 bin ton ürün almayı hedeflediklerini bildirdi.

Marmarabirlik'in 40 bin tonlara ulaşan satışlarının sürdürülebilir olmasının önemine işaret eden Asa, şöyle devam etti:

"Marmarabirlik kazanırsa üretici kazanır. Ortaklarımızın beyan ettiği ürünü teslim etmesi, Marmarabirlik'in hedeflediği alım miktarına ulaşması demektir. Marmarabirlik'in daha fazla ürün satabilmesi için alımların ve stoklarımızın düzenli olması gerekir. Hedefimiz iki yıl sonra 50 bin ton ürün satışı gerçekleştirmektir. Bu da firesi ile birlikte en az 60 bin ton ürün alımı demektir. Marmarabirlik Yönetim Kurulu olarak kampanya döneminde üreticimizin yanında olmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Kooperatifine sahip çıkan ortaklarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, beyan ettikleri ürünü teslim etmeyen ortaklarımızın da kooperatiflerine sahip çıkmalarını bekliyoruz. Unutmayalım ki Marmarabirlik'in geleceği sizin geleceğinizdir."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement