Marmaris Bakan Çavuşoğlu'na Ensaftan "Vatandaşta Para Yok" Serzenişi - Son Dakika
Güncel

Marmaris Bakan Çavuşoğlu'na Ensaftan "Vatandaşta Para Yok" Serzenişi

Marmaris Bakan Çavuşoğlu\'na Ensaftan "Vatandaşta Para Yok" Serzenişi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Muğla'daki ikinci gününde, Marmaris esnafını ziyaret etti.

31.05.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Muğla'daki ikinci gününde, Marmaris esnafını ziyaret etti. Partisinin milletvekili adaylarının da eşlik ettiği Çavuşoğlu, seçim için destek istedi. Ziyaretler sırasında bir butikteki tezgahtarın, yapılan hizmetleri, vatandaşın parası olmadığı için kullanamadığını söylemesi üzerine Bakan Çavuşoğlu; turizmi kışa da yaymak istediklerini söyleyerek "Ne yapalım havaalanı da mı açmayalım" yanıtını verdi. Dün sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve işadamlarıyla bir arayla gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün de Marmaris esnafını ziyaret etti. Sabah erken saatlerde partilileriyle Marmaris'in İçmeler Mahallesi'ndeki Aqua Otel'de kahvaltıda bir araya gelen Çavuşoğlu, ardından ilçe merkezine geçerek esnafı ziyaret etti.

TEZGAHTARIN "PARA YOK" SERZENİŞİ

Ziyaret sırasında bir butikteki kadın tezgahtarın, "Turizm çok kötü. Turist yok. Yerliye çalışıyoruz. 10 liraya tişört satıyoruz, alan yok. Havaalanları açıyorsunuz, kullanan yok. Çünkü vatandaşta para yok. Üçüncü köprüyü de yapsanız, insanlar kullanamayacak. Çünkü kimsede karşıya geçecek para yok" sözleri üzerine, "Biz turizm bölgelerinde golf sahasına kadar hizmetler açıyoruz. Hal böyle olunca kışın da turizm olacak. Ne yapalım havaalanı da mı açmayalım?" sözleriyle karşılık verdi. Bu sırada partililerden biri söze karışarak "Eskiden millet saman altından su yürütüyordu. Biz şimdi deniz altından tren yürütüyoruz. Yapmayın Allah aşkına" sözleriyle tezgahtara tepki gösterdi.

"OLACAK O KADAR"IN YUSUF USTASI'NDAN KIRCA'YA ELEŞTİRİ

Bakan Çavuşoğlu, çarşıyı gezerken 'Olacak O Kadar' adlı komedi programında 'Aşçı Yusuf Yusuf Usta' karakteriyle tanınan avukat ve oyuncu Pekcan Türkeş ile karşılaştı. Bakana kendini tanıtırken Levent Kırca'nın ismini bile anmak istemediğini belirten Türkeş, "Adını bile telaffuz etmek istemiyorum. Kıblesini şaşırmış bir arkadaşımız var, onunla beraber 'Olacak O Kadar'da Yusuf Yusuf ustayı oynadım" deyince; Bakan Çavuşoğlu, "Kıblesi Taksim olanlardan mı?" diye sordu. Bunun üzerine Türkeş, "Kıblesini bilemem ama çalışanın hakkını vermesi, kul hakkı çok önemlidir" dedi. Bakan Çavuşoğlu, "Ama çıkınca televizyona hak, adalet, özgürlükten ahkam kesiyorlar" diye konuştu. Türkeş de "Onlar hikaye" diye karşılık verdi. Bakan Çavuşoğlu ile bir süre çay da içen Türkeş, daha sonra gazetecilere "Levent Kırca emeğin değerini bilmez" açıklamasını yaptı.

"VAY KRALSIN" SELAHİ'DEN BU KEZ TOST İKRAMI

Marmaris'te dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a "Vay kralsın" diyerek sosyal medyada fenomen olan 14 yaşındaki Selahi Varol, bu kez de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na kapalı çarşı içinde tost ve çay ikram etti. Küçük Selahi ilk önce sokakta yürürken yanına geldiği bakan Çavuşoğlu'nu, babasının çalıştığı çay ocağına davet etti. Bakan Çavuşoğlu'nun "Biz daha önce çay içtik" demesi üzerine çay ocağına yönelen küçük Selahi, hazırladığı tost ve çayı getirdi. Küçük Selahi, Bakan Çavuşoğlu'ndan kendisini ziyaret etmesini istedi. Bakan Çavuşoğlu da Marmaris'e bir daha geldiğinde kendisini ziyaret edeceğine söz verdi.

Esnaf ziyaretlerinin arından tekrar İçmeler mahallesindeki Aqua Otel'e geçen Bakan Çavuşoğlu, öğle yemeğinde ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının arından otelden ayrılan bakan ve beraberindeki heyet, Muğla kent merkezine hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris Bakan Çavuşoğlu'na Ensaftan 'Vatandaşta Para Yok' Serzenişi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement