Marmaris, Çin Turizminden Pay Almaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Marmaris, Çin Turizminden Pay Almaya Hazırlanıyor

Marmaris, Çin Turizminden Pay Almaya Hazırlanıyor

Muğla’nın turistlik ilçesi Marmaris’te turizmciler , Çin’in kardeş şehri Jinan’la karşılıklı grup ziyaretleri yapılması konusunda anlaşmaya vardı.

17.06.2016 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın turistlik ilçesi Marmaris'te turizmciler, Çin'in kardeş şehri Jinan'la karşılıklı grup ziyaretleri yapılması konusunda anlaşmaya vardı.

Geçtiğimiz hafta Marmaris Belediyesi'nden bir heyet davetli olarak Çin'in kardeş şehri Jinan eyaletinin gitti. Belediye heyetine Marmarisli turizmciler ve FOX TV'den bir haber ekibi de eşlik etti.

İki şehir arasında 5 yıl önce başlayan ilişkilerde özellikle turizm konusunda önemli kararlar alındı. Marmarisli ve Jinanlı turizmciler karşılıklı grup ziyaretleri konusunda ilke anlaşmasına vardı ve hazırlıklara başladılar.

Buna göre Jinan'dan Dalaman'a ve Ege bölgesinden de Jinan'a önümüzdeki aylarda paket turlar düzenlenmesine karar verildi. Projenin en önemli ayağı olan charter uçuşları için de her iki tarafta da uçak firmalarıyla görüşülecek. Jinan'dan gelecek olan gruplar Marmaris'te konaklayarak Efes, Pamukkale, Dalyan, İzmir ve Rodos turlarına katılabilecekler. Jinan turlarına katılanlar da Pekin, Şanghay, Çin Seddi, Konfüçyüs Tapınağı gibi Çin'in önemli turizm merkezlerini görebilecekler.

Projenin hayata geçirilmesini Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu ve heyette bulunan 2 seyahat acentesi birlikte takip edecek. Marmaris ve Jinan Belediyeleri ise projenin ana destekleyicileri olacak. Belediye yetkilileri ve turizmciler küçük bir başlangıç sonrası asıl getirinin 5 yıl içerisinde alınacağına inanıyorlar.

EN İYİ STAND ÖDÜLÜ VE MARMARİS TANITIM TOPLANTISI

Marmaris heyeti, turizm ilişkileri kapsamında Jinan'da 14. kez düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarı'na da katıldı. Bu yıl 28 ülkenin 360 standla katıldığı ve 30 bin ziyaretçinin giriş yaptığı fuarda Marmaris standı "En İyi Tanıtım Standı" ödülüne layık görüldü. Fuar boyunca Marmaris Belediye heyeti ve turizmciler gerek Çinli, gerekse fuara katılan diğer ülkelerin temsilcileriyle görüşmelerde bulundu. Fuarın açılış konuşması ise Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan tarafından yapıldı. Fuarın ilk günü ayrıca Marmaris'in tanıtımı amacıyla özel bir konferans düzenlendi. Çinli turizm, basın ve kamu temsilcilerinin katıldığı toplantıda Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt Marmaris ve çevresinin tarihini, doğasını, kültürünü ve turizm çeşitliliğini anlatan bir sunum yaptı. Toplantıda izleyicilere lokum ikramında bulunuldu, nazar boncuğu hediye edildi.

3 YILLIK PLAN

Jinan'daki ziyaret yalnızca turizm konulu temaslarla sınırlı kalmadı. Her iki belediye başkan yardımcıları bir "3 yıllık planlama" belgesine de imza attılar. Anlaşmaya göre 3 yıl içinde iki taraftaki işletmelerin karşılıklı ticari ilişkilere başlaması, kültürel-sportif-sanatsal ve sosyal etkinliklere heyetler gönderilmesi, dil öğrenme amaçlı öğrenci değişimleri gibi konular ele alınacak.

Jinan ziyaretinin önemli duraklarından birisi de 200 hektar üzerine kurulan bir "tarım araştırmaları merkezi" oldu. Her türlü sebze, meyve ve çiçeğin üretimi ile geliştirmesinin yapıldığı merkez Marmaris heyetinin ilgisini fazlasıyla çekti. İnternet üzerinden satış yaparak bölge çiftçisine Dünya'ya açılma olanağı tanıyan merkezde özellikle domates ve balkabağı ağacı prototipleri en çok ilgi gören çalışmalar oldu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmaris, Çin Turizminden Pay Almaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement