Marmaris'te 131. "Sessiz Çığlık" Eylemi - Son Dakika
Yerel

Marmaris'te 131. "Sessiz Çığlık" Eylemi

Marmaris'te 131. kez "Sessiz Çığlık" eylemi düzenlendi.

04.04.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'te 131. kez "Sessiz Çığlık" eylemi düzenlendi.

Vardiya Bizde Platformu tarafından Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen eyleme, aralarında Balyoz Davası'nda yargılanarak beraat eden emekli Deniz Kurmay Kıdemli Albay Mesut Zafer Sarı'nın da bulunduğu yaklaşık 30 kişi katıldı.

Dumlupınar Denizaltısı'nda şehit olan askerlerin anılmasıyla başlanan eylemde, platform adına basın açıklamasını Emel Işık Üregil okudu. Davaların "düzmece" olduğunu savunan Üregil, "Bu davaların hükümet, silahlı kuvvetler, yargı, emniyet ve medya içine sızmış bir grup tarafından sahte ihbar mektuplarıyla yasa dışı dinlemelerle suçlu gizli tanıklarla kurgulandığı artık herkes tarafından biliniyor" dedi.

Tamamı çöken söz konusu davaların yeniden görülmeye başlandığını hatırlatan Üregil, Oyak Güvenlik Davası'nın ardından Balyoz'da da beraat kararı verildiğini söyledi. Üregil, gerekli soruşturmaların hızla yapılarak tertipçilerin hak ettikleri cezaya bir an önce çarptırılmalarını beklediklerini kaydetti.

Sarı ise konuşmasında mücadelelerinin söz konusu davalar nedeniyle tutsak olan herkes tahliye olana ve kumpası kuranlar cezalandırılana kadar süreceğini dile getirdi. Kendisinin de yargılandığı Balyoz Davası ile ilgili gerçek hakim ve savcıların son kararı verdiğini ifade eden Sarı, "Bu kumpasları kuran hainler cezaevine girene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Hayatımı buna adadım. Ölenleri geri getiremeyiz ama Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için bu kişiler tek tek belirlenerek ülkeye zarar veremez hale getirilmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Andımız'ın okunmasının ardından grup dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Marmaris'te 131. 'Sessiz Çığlık' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement