Marmarisli Kız Öğrencilerin Teog Başarısı - Son Dakika
Güncel

Marmarisli Kız Öğrencilerin Teog Başarısı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde iki kız öğrenci, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamındaki ikinci dönem ortak sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak ailelerinin ve okullarının gururu oldu.

05.06.2017 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SABRİ KESEN - Muğla'nın Marmaris ilçesinde iki kız öğrenci, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamındaki ikinci dönem ortak sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak ailelerinin ve okullarının gururu oldu.

Orhaniye İnci Narin Yerlici Ortaokulu kız futbol takımının kalecisi Naşide Özlü, TEOG ikinci dönem sınavında tüm soruları doğru cevapladı.

Okuldan sonra ve tatillerde mahalle fırınında çalışan annesine yardım eden Naşide Özlü, TEOG'daki başarısını ablası ve öğretmenlerinin desteğiyle elde etti.

Çocukluğundan beri doktor olmayı hayal ettiğini dile getiren Özlü, sınavlara hem ablasıyla çalışarak hem de yaz kurslarına katılarak hazırlandığını anlattı. Özlü, "Okulumdaki öğretmenlerimin yaz kurslarına katıldım. Arkadaşlarımla belli bir disiplin içinde çalıştık. Özel ders almadım. Öğretmenlerim hazırladı." dedi.

"Turnuva sırasında öğrendim"

TEOG birincilerinden olduğunu turnuvalar sırasında öğrendiğini söyleyen Özlü, "Futbolu seviyorum. Futbol erkek oyunu olarak görülse de biz de takım kurduk. Kızlar da oynayabilir, bir engel yok. Evde ağabeyim ve babam sayesinde içli dışlı oldum futbolla. Onlarla oynamayı ve izlemeyi seviyorum." diye konuştu.

Özlü sınavlara hazırlanan arkadaşlarına "Her zaman kendilerine inansınlar. Bir hedef koysunlar. İmkansız değil, çalıştıktan sonra oluyor. Moral çok önemli. Morallerini düşürmesinler. Ben deneme sınavlarında 15 yanlışları da gördüm. İniş çıkışlar olur, moralleri bozmamak lazım." önerisinde bulundu.

Tek hayali polis olmak

Turunç Saadet Zeki Ünsal Ortaokulu öğrencisi Sıla Sultan Koç da TEOG ikinci dönem ortak sınavında tüm soruları doğru yanıtladı.

Başarısının, sıkı ve tempolu bir çalışmayla ve öğretmenlerinin yardımıyla geldiğini vurgulayan Koç, tek hayalinin polislik olduğunu dile getirdi.

Sıla Sultan Koç, sınavda başarılı olmak isteyenlere tavsiyede bulunurken "Hiçbir zaman çalışmayı bırakmasınlar, tüm zorluklara rağmen. Zaten başarıya giderken yolumuzda illaki küçük taşlar olacak. Asıl amaç onları geçerek daha başarılar elde etmek." diye konuştu.

Sıla Koç'un babası güvenlik görevlisi Ali İhsan Koç da ailelerinde çok sayıda polis ve asker bulunması dolayısıyla kızının da bu mesleklere merak sardığını söyledi.

Kızının çok çalıştığını ifade eden Koç, "Ana sınıfından bugüne kadar emeği olan öğretmenlere teşekkür ediyorum. Kızımın en büyük hayali polis olmak, polis teşkilatı mensubu olmak." dedi.

Turunç Mahallesi'ne 17 yıl önce geldiğini belirten baba Koç, kızının başarısıyla gurur duyduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Marmarisli Kız Öğrencilerin Teog Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement