Masiad'dan Hatıra Ormanı - Son Dakika
Yerel

Masiad'dan Hatıra Ormanı

Masiad\'dan Hatıra Ormanı

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD), Kavaklı Mahallesi’nde birkaç yıl önce çıkan yangında zarar gören orman arazisinde ’hatıra ormanı’ oluşturdu.

22.01.2015 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD), Kavaklı Mahallesi'nde birkaç yıl önce çıkan yangında zarar gören orman arazisinde 'hatıra ormanı' oluşturdu. Ağaçlandırma alanına 300 harnup, 150 fıstık çamıyla birlikte ceviz fidanları dikildi.

Etkinliğe Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, MYO Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, Manavgat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yeşim Tıravoğlu Demirtaş, Vergi Dairesi Müdürü Hüsrev Baş, Manavgat Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir, Bakkallar odası Başkanı Abdullah Akça, Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, Servisçiler Odası Başkanı Mahir Çınar, MASMO Başkanı Halil Gubaş, MATSO Başkan yardımcısı Şükrü Arslan, Başarı Koleji ve Biltest Koleji öğrencileriyle MASİAD yöneticileri katıldı.

MASİAD Başkanı Turgay Akar, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ağaca ve ormana olan duyarlılığı arttırmak amacıyla özellikle öğrencilerle birlikte fidan dikimi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Başarı Koleji ve Biltest Koleji öğrencileriyle geleceğe sahip çıkmak için bizimle beraber burada fidan diktiler. Okul yönetimlerine teşekkür ediyorum" dedi.

Geçtiğimiz yıl Manavgat'ta 4 köye 1650 fidan dağıtımı yaptıklarını ifade eden Akar, "Bu senede değişik köylerimize 2 bin fidan dağıtımı yapacağız. Bunu gelenekselleştirmek istiyoruz" diye konuştu. Başkan Akar, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu ve etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Manavgat orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu ise, "Bugün MASİAD tarafından Orman İşletmesi ile birlikte bir sosyal etkinlikte Başarı Koleji, Biltest Koleji öğrencilerimiz ve başta kaymakamımız olmak üzere protokol üyeleri ile keçi boynuzu ve fıstık çamı türlerinin fidan dikimi etkinliği yaptık. Bu gün dikilen fidan sayısı toplam 450 adet olmaktadır. Bu etkinlikle küçük çocuklarımıza fidan dikimi ile ağaç sevgisini, ağaç sevgisini ve doğa sevgisini aşılamak istiyoruz. Onların bu enerjisini fidan sevgisi toprak ile pekiştirmek ve bu çalışmalarımızı MASİAD ile birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Bu anlamda ben bu etkinliğin Manavgat'a hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Masiad'dan Hatıra Ormanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement