Maske takmayarak 3 gün karantinada kalacak vatandaşlara kitap dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Maske takmayarak 3 gün karantinada kalacak vatandaşlara kitap dağıtıldı

Maske takmayarak 3 gün karantinada kalacak vatandaşlara kitap dağıtıldı Karantina zorunluluğuna uyan vatandaşlar kitapla ödüllendirildi Sakarya'da gerçekleştirilen denetimlerde bir ilke imza atılarak maske takmayan vatandaşlara 3 gün karantinada kalma zorunluluğu ve en az 10 kitap okumalarına...

12.09.2020 11:29  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maske takmayarak 3 gün karantinada kalacak vatandaşlara kitap dağıtıldı

Karantina zorunluluğuna uyan vatandaşlar kitapla ödüllendirildi

SAKARYA - Sakarya'da gerçekleştirilen denetimlerde bir ilke imza atılarak maske takmayan vatandaşlara 3 gün karantinada kalma zorunluluğu ve en az 10 kitap okumalarına karar verilmişti. Karantinada kalan kişilerin evlerine giden polis ekipleri, vatandaşlara kitap hediye etti.

Sakarya Valiliği İl Hıfzıssıhha kurulunca alınan kararda, yapılan denetimlerde maske takmadığı tespit edilen vatandaşlara ilk olarak uyarı ve bu durumu tekrarlaması durumunda ise para cezasının yanı sıra 3 gün karantinada kalarak en az 10 kitap okuması istenilmişti. Alınan karar kapsamında kimine göre ceza olarak görülen bu uygulamada, Sakarya Valiliğince vatandaşların kitap okuma alışkanlığı kazandırılmak istenildi. Karantina tedbiri uygulanan vatandaşlarına tedbire uyup uymadıkları ile ilgili polis ekiplerince gerçekleştirilen kontrollerde, tedbirlere uyduğu tespit edilen vatandaşlar kitap ile ödüllendirildi. Kitaplarını alan vatandaşlar ise Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım'a teşekkürlerini ilettiler.

Öte yandan, ekiplerin kitap dağıttığı anları Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım sosyal medya hesabından, "Her koşulda kitap okumak ve bilinçli olmak kıymetlidir. Aldığımız karantina tedbirlerine uyup evlerinde kalan vatandaşlarımızı kitapla ödüllendiriyor, kitap okumalarını teşvik ediyor, kitaplarını evlerine ulaştırıyoruz. Lütfen tedbir ve kurallara titizlikle riayet edelim" ifadelerine yer vererek paylaştı.

Maske takmayarak 3 gün karantinada kalacak vatandaşlara kitap dağıtıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Maske takmayarak 3 gün karantinada kalacak vatandaşlara kitap dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:09 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ise takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

  • 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı
    18:09 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı

    14. Beijing Uluslararası Film Festivali, film sektörünün gelişimini ele almak ve sektördeki kültürel etkileşimi teşvik etmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışından film yapımcılarını ağırlıyor. Festivalde 118 ülkeden 1.509 film başvurdu ve 15 film Tiantan Ödülü için seçildi. Brezilya, festivalin onur konuğu olarak dört filmle temsil ediliyor. Festival süresince 250'den fazla yerli ve yabancı film gösterilecek.

  • Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi
    18:09 Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi

    Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hentbol Erkekler 1. Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon bitiren Mihalıççık Belediyespor ile ikinci sırada tamamlayan Güneysu Spor Kulübü, önümüzdeki sezon Hentbol Erkekler Süper Lig'inde mücadele edecek. Maçlar sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Mihalıççık Belediyesi ile ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Güneysu Spor Kulübüne kupa ve madalyalarını, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Asbaşkanı Ediz Erkovan ile THF Genel Sekreteri Gökmen Teyran takdim etti.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi
    18:09 İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi

    Hamas tarafından yönetilen Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 33.970'e yükseldiğini açıkladı.

  • Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti
    18:08 Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti

    Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Medine Porsuk'un kullandığı otomobil şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Porsuk'un hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze, otopsi için Isparta Şehir Hastanesi morguna götürüldü.

  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
    18:05 Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

    Mardin'de Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda kamu kaynaklarının etkin kullanımı ve koordinasyon gerektiren konular ele alındı.

  • Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan görevini Kadir Özkaya'ya devretti
    17:58 Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan görevini Kadir Özkaya'ya devretti

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, 12 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle Kadir Özkaya'ya görevini devretti. Özkaya, AYM üyelerinin çoğunluğunun oyunu alarak Yüksek Mahkemenin başkanlığına seçildi. Görev devir töreni basına kapalı olarak gerçekleştirildi.


Advertisement