Maske ve eldivenden gece elbisesi yaptılar... Yaşlıların atık malzemelerden yaptığı defile büyük ilgi gördü - Son Dakika
Güncel

Maske ve eldivenden gece elbisesi yaptılar... Yaşlıların atık malzemelerden yaptığı defile büyük ilgi gördü

Maske ve eldivenden gece elbisesi yaptılar.

24.03.2022 12:42  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maske ve eldivenden gece elbisesi yaptılar... Yaşlıların atık malzemelerden yaptığı defile büyük ilgi gördü

ANTALYA Antalya'da, Muratpaşa Belediyesi yaşlı evlerinde kadınlar, komşusundan, mahallesindeki bakkaldan topladıkları atıkları kıyafete dönüştürdü ve podyumda sergiledi. Ünlü modacı Tanju Babacan'ın da takip ettiği defilede, pandemiyle birlikte hayatın ayrılmaz parçası olan maske ve eldivenden yapılan gece elbisesi büyük beğeni topladı.

Muratpaşa Belediyesi'nin bugün sayıları 4 olan yaşlı evleri üyesi kadınlar, 2 yıl önce sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevrenin önemine dikkat çekmek için bir proje üzerine çalışmaya başladı. Yaşları 60 ile 85 arasında değişen yaşlı evi sakinleri, komşusundan, mahallesinin bakkalından atıklar topladı ve 2 aylık bir çalışmanın ardından yumurta kabuğundan takı, plastik fileden şapka, gazete kağından küpeyle tamamladıkları geri dönüşüm kreasyonu oluşturdular.

Oluşturdukları kreasyonla defileye çıkmaya hazırlanan kadınlar, pandemi nedeniyle tüm etkinlikler iptal edilince hazırladıkları kıyafetleri sandıklara kaldırdı. O elbiseler, aranın ardından 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla sandıktan çıktı. Küçük dokunuşlarla kıyafetler defile için hazır hale geldi, kreasyonuna bu arada yenileri eklendi.

Köpük tabaklardan etek, plastik çatallardan şapka, pet şişe kapaklarından mont, pandemiyle birlikte hayatın ayrılmaz parçası olan maske ve eldivenden yapılan gece elbisesinin yer aldığı 21 kıyafet, Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde düzenlenen defileyle tanıtıldı. Defilede kıyafetleri yine yaşlı evi üyesi kadınlar sergiledi. Defileyi 5 yıl önce kaybettiği Alzheimer hastası annesi kendisi unutmasın diye sakallarını kırmızıya boyayan modacı Tanju Babacan da izledi. Babacan'ın yanı sıra Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın eşi Ümran Uysal ve Belediye Başkanvekili Hüseyin Sarı da defilede yer aldı.

Defilenin ardından modacı Babacan, "Bu akşam yaşlanmanın ne kadar kuvvetli bir şey olabileceğini gördüm. Tasarım gücü kuvvetli hareketler gördüm. Her birinin ellerinden hürmetle öpüyorum. Beni çok duygulandırdılar. Belediyemize ve Başkanımız Ümit Uysal'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Maske ve eldivenden gece elbisesi yaptılar... Yaşlıların atık malzemelerden yaptığı defile büyük ilgi gördü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Maske ve eldivenden gece elbisesi yaptılar... Yaşlıların atık malzemelerden yaptığı defile büyük ilgi gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Yenibosna metro istasyonu su baskınına uğradı
    18:50 İstanbul'da Yenibosna metro istasyonu su baskınına uğradı

    İstanbul'da etkisini artıran sağanak yağış nedeniyle M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın Bahçelievler Yenibosna istasyonunda su baskını yaşandı. İstasyonun içinde su birikintisi oluşurken, görevliler suyu tahliye etti. Yolcular kaygan zeminde yürümekte güçlük çekerken, su tahliye çalışmaları devam ediyor.

  • Isparta'da minibüs kazası: 1 ölü, 8 yaralı
    18:49 Isparta'da minibüs kazası: 1 ölü, 8 yaralı

    Isparta'nın Eğirdir ilçesinde meydana gelen minibüs kazasında bir kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Minibüsün bahçeye devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, sürücü ve yolcular yaralandı. Yaralılar hastanelere sevk edilirken, maalesef bir kişi kurtarılamadı.

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:49 Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek Ordu halkına teşekkür etti. Güler, önlerindeki 5 yıllık süre boyunca ayrım yapmaksızın Ordu'yu yaşanılabilir bir kent olma yolunda birlikte hazırlayacaklarını vurguladı. Ayrıca, şehir ekonomisini güçlendirmek, afete dirençli bir kent yapmak ve lojistik merkezi oluşturmak gibi hedeflerinin olduğunu belirtti.

  • Hatay'da Afet ve Krizler Çağında Çocuk Olmak Çalıştayı Gerçekleştirildi
    18:48 Hatay'da Afet ve Krizler Çağında Çocuk Olmak Çalıştayı Gerçekleştirildi

    Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde düzenlenen 'Afet ve Krizler Çağında Çocuk Olmak Çalıştayı'nda, çocukların korunması ve desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Vali Mustafa Masatlı, 'Yüreğimizdeki Işık' projesi hakkında bilgi vererek, ihtiyaçların yerinde tespit edildiğini belirtti. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Veysel Eren ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Senem Başyurt da katıldı.

  • Erzin ilçesinde tırla çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    18:44 Erzin ilçesinde tırla çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Hatay'ın Erzin ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, tırla çarpışan otomobilin sürücüsü Ali A. hayatını kaybetti. Kaza sonrası olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi, sıkıştığı otomobilden çıkarılan Ali A'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Ali A'nın cenazesi morga kaldırıldı.

  • Karaman'da Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Başladı
    18:43 Karaman'da Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Başladı

    Türkiye Satranç Federasyonu faaliyetleri içinde yer alan Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası, Karaman'da başladı. Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen şampiyonaya, 78 takım ve 400 sporcu katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, organizasyonda elde ettikleri başarıların yanı sıra yetiştirdikleri sporcularla tüm dünyada ilgiyle takip edildiklerini vurguladı. Turnuvada dereceye giren sporcular, Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak.

  • İzmit Belediyesi, TÜGVA'ya tahsis edilen öğrenci yurdunun protokolünü iptal etti
    18:40 İzmit Belediyesi, TÜGVA'ya tahsis edilen öğrenci yurdunun protokolünü iptal etti

    İzmit Belediyesi'nin Nisan ayı meclis toplantısında, önceki dönem AKP yönetimi tarafından TÜGVA'ya 25 yıllığına tahsis edilen Tepeköy Öğrenci Yurdu protokolünün iptaline karar verildi. Ensar Vakfının kullanımına verilen Nebi Güdük Gençlik Merkezi ile ilgili yapılan protokol de iptal edildi.

  • İskenderun'da kasten yaralama ve yağma suçlarından aranan şüpheli tutuklandı
    18:38 İskenderun'da kasten yaralama ve yağma suçlarından aranan şüpheli tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kasten yaralama ve yağma suçlarına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan B.Ç'nin ikametini tespit ederek operasyon düzenledi. Gözaltına alınan şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.


Advertisement