MasterChef Türkiye'nin Jüri Üyesi Somer Sivrioğlu Kimdir? - Son Dakika
Magazin

MasterChef Türkiye'nin Jüri Üyesi Somer Sivrioğlu Kimdir?

MasterChef Türkiye\'nin Jüri Üyesi Somer Sivrioğlu Kimdir?

Masterchef Türkiye programının hem jüri hem de sunucularından biri Somer Sivrioğlu programı izleyen seyirciler tarafından merak konusu oldu. Peki Somer Sivrioğlu kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir?

26.09.2018 11:50  Güncelleme: 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanında uluslararası bir isim olmuş Masterchef Türkiye'nin jüri üyesi Somer Sivrioğlu merak konusu oldu. İşte usta şef Somer Sivrioğlu'nun hayatı..

SOMER SİVRİOĞLU KİMDİR?

1971'de İstanbul, Kadıköy'dedünyaya gelen Somer Sivrioğlu, 1996 yılına kadar Türkiye'de kaldı. Türkiye'de uzun yıllar annesi ile birlikte çalışan usta şef'in annesi restoran, bar işletmeciliği yapmıştır. 25 yaşında iken 1995 senesinde Yüksek Lisans yapmak için Avustralya'ya gitmiştir. Turizm ve Otelcilik bölümünden mezun olmuş, daha sonra master yapmıştır.

MasterChef Türkiye'nin Jüri Üyesi Somer Sivrioğlu Kimdir?

SYDNEY'DE RESTORAN AÇTI

Somer Sivrioğlu, Sydney'de kuzeni ile birlikte 'Efendy' isimli bir Türk restoranı açmıştır. Menüsünde pek çok türk lezzeti bulunan restoran yurt dışında Türk lezzetlerini temsil eden bir marka haline gelmiştir.

MasterChef Türkiye'nin Jüri Üyesi Somer Sivrioğlu Kimdir?

Bir dönem Lezzet Yolculuğu isimli bir radyo programını sunan Sivrioğlu, ayrıca köşe yazarlığı da yapmıştır. Geçmişten günümüze, en iyi restoran, en iyi et ve en iyi lezzet ödülü gibi çok dalda ödül sahibi olmuştur. Efendy isimli restoranı Sydney'de en iyi bilinen lezzet duraklarından biri olmuştur. "Anatolia: Adventures in Turkish Cooking" isimli bir kitabı da bulunan Somer Sivrioğlu alanında takip edilen isimlerden biri.

MASTERCHEF TÜRKİYE'DE JÜRİ ÜYELİĞİ YAPIYOR

Masterchef Türkiye isimli programda Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya ile birlikte hem sunuculuk hem de jürilik yapmaya devam ediyor. Somer Sivrioğlu, Aslı Sencer ile evlidir.

Son Dakika Magazin MasterChef Türkiye'nin Jüri Üyesi Somer Sivrioğlu Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement