Masum Türker: Adaylarımızın Çekilmesi İçin Baskı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Masum Türker: Adaylarımızın Çekilmesi İçin Baskı Yapıldı

Masum Türker: Adaylarımızın Çekilmesi İçin Baskı Yapıldı

Dsp Genel Başkanı Masum Türker, Mersin'in ardından Adana'ya geçti.

02.03.2014 20:01  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dsp Genel Başkanı Masum Türker, Mersin'in ardından Adana'ya geçti. Sular VIP Salonu'nda aday tanıtım toplantısında partililerle bir araya gelen Türker, bazı illerde belediye başkan adayı gösterdikleri kişilerin geri çekilmesi için baskıya uğradıklarını öne sürdü. Türker, "Bugünden itibaren bunlar artık bunlar sona erdi. Çünkü bugünden sonra kesin adaylar açıklandı. Listeden çekilme, ayrılma bile olsa, o listede yer alan isimler yer alacak. Adana'da bir adayımızın da çekilmesi için baskı yapıldı. Biz artık siyasette alıştık, siyasetin bir bedeli var. Siyasete katıldığımız zaman, bu tür şeyler hep olacak. Bizde yıllarca böyle şeylerle karşılaştığımız için genellikle iyi yolda olduğumuzu daha iyi anlıyoruz. Demek ki birilerini korkutmuş, ürkütmüşüz."

'BAKANLARIN FEZLEKESİNE GEREK YOK'

Muhalefet partilerinin yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilişkilendirilen bakanların fezlekelerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getirilmesi gerektiğini sık sık dillendirdiklerini anlatan Türker, "İkide bir çıkıp, 'fezleke, fezleke' diyorlar ya. Fezlekenin gelmesine gerek yok. Bir soruşturma önergesi verseler yeter. 55 imza lazım. Ana muhalefetin bu kadar milletvekili var. Bu imzalarla her bir bakan için verseler, 7 şaibeli bakan var. Bir de Başbakan'ın kendisine verseler 8 eder. 8 ayrı günde verilse, böylece Ak Parti'nin kendi içinde eğer gerçekten suçsuzlarsa o zaman böyle bir soruşturma önergesinin kabul edilip, soruşturma komisyonunun kurulmasını engellememeleri gerekir. İktidar partisi bunu beklerken, muhalefetten bir adım yok. Bir tane önerge bile vermediler. Maalesef bunu söylediğimiz, bunu gazeteler yazdığı halde zaman zaman televizyonlarda da dile getirdiğim halde muhalefet partisi kulakları tıkamış. Onların aklı fikri iki partili sistemde ikinci parti olmak" diye konuştu.

'BAŞBAKAN, GÜLEN CEMAATİNİ KUTUPLAŞTIRMAYA GÖTÜRMEYE ÇALIŞIYOR' Bu süreçte 30 Mart seçimlerinin çok iyi konuşulup, anlatılması gerektiğini vurgulayan Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne yazık ki medyaya bakıyoruz, Başbakan açıyor ağzını, yumuyor gözünü, 'paralel devlet' diyor. Sonra yavaş yavaş bu paralel devletin arkasında Fetullah Gülen'in olduğunu duyuyoruz. Halbuki Fetullah Gülen için ne demişti? 'Ne istediyseniz verdik, daha ne istiyorsunuz.' Yani gelirken, anlaşarak, cemaatlerle birlikte olduğunu söylemişti. Peki neden birden bire Fetullah Gülen'in üzerine yüklenip, aynı zamanda paralel devlet kurdu. Çünkü şu anda Tayyip Erdoğan'ın seçilmesi için onunla koalisyon kurmuş olan, ona destek vermiş olan Süleymancılar, Nakşibendiler ve diğer aklınıza gelebilecek bütün tarikatların kafasında soru işareti var. 'Biz buna destek verdik. Fetullah Gülen cemaati de vermişti. Ona yapıyorsa bize kim bilir ne yapar?' diye hepsi düşünmeye başladı. Tayyip bey de bu iş düşünülmesin diye ikide bir televizyonlarda dikkat edin bu işi kutuplaştırmaya götürmeye çalışıyor."

ADANA ADAYLARI

Türker, konuşmasının ardından partisinin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fethiye Atıl, Seyhan İlçe Belediye Başkan Adayı Orçun Ünlü, Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Adnan Fındık, Yüreğir İlçe Belediye Başkan Adayı Remzi Zeren, Ceyhan İlçe Belediye Başkan Adayı Bedri Boydan, Kozan İlçe Belediye Başkan Adayı Resul İbiş, Tufanbeyli İlçe Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Bulun, Sarıçam İlçe Belediye Başkan Adayı Hüdaverdi Gökçe, Feke İlçe Belediye Başkan Adayı Cahit Ersöz'ü partililere tanıttı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Masum Türker: Adaylarımızın Çekilmesi İçin Baskı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement