Matematik Dersi'nde Darwin'i Öven Öğretmene Maaş Kesme Cezası - Son Dakika
Yerel

Matematik Dersi'nde Darwin'i Öven Öğretmene Maaş Kesme Cezası

Matematik Dersi\'nde Darwin\'i Öven Öğretmene Maaş Kesme Cezası

Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki Çok Programlı Lise'de Darwin'i övüp Hz.

10.10.2012 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki Çok Programlı Lise'de Darwin'i övüp Hz. Adem ve Hz. Havva'yı aşağıladığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan matematik öğretmenine maaş kesme cezası verildi.

Darwin'i öven matematik öğretmeni Ali Ö. ile ilgili velilerin şikayeti üzerine İlçe Kaymakamlığınca yapılan soruşturma sonucu 'Şahsi görüşleri doğrultusunda, öğrenciler arasında fikir karışıklığına sebebiyet verdiği, Hz. Adem ve Hz. Havva hakkında söyledikleri ile toplumun ve öğrencilerin inanç ve düşünce sistemini aşağıladığı ve suçun subuta erdiği"ne kanaat getirilerek kademe ilerlemesinin durdurulması yönünde ceza istendi. İl Disiplin Kurulu ise, matematik öğretmeni Ali Ö.'ye oy çokluğu ile maaş kesme cezası verilmesine karar verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Darwin'i öven matematik öğretmenine verilmesi gereken kademe durdurma cezasının Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet'in engeline takıldığını savundu. Vali Yardımcıları, sendika temsilcileri, okul müdürleri ve teftiş kurulu başkanının da aralarında bulunduğu İl Disiplin Kurulu'nda, okul müdürleri ile teftiş kurulu başkanının öğretmene kademe ilerleme cezası verilmesi gerektiği yönündeki görüşüne rağmen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet'in maaş kesintisi cezasını yeterli gördüğünü dile getiren Sezer, Başbakan Erdoğan'ın "Dindar bir nesil yetiştireceğiz" dediği, AK Parti iktidarının ustalık döneminde atanan bir milli eğitim müdürünün evrim teorisini öğrencilere dikte eden öğretmeni korumaya çalışmasına anlam veremediklerini söyledi. Sezer, "Bir matematik öğretmeninin, konusu olmadığı halde Darwin teorisini savunması, Darwin'i övmesi, Hz. Adem ile Hz. Havva'dan çoğaldığımızı söyleyen öğrencilere de 'Nereden biliyorsunuz onların birer kıl torbası olmadığını' diye hakaret etme hakkı yoktur. Bizim asıl zorumuza giden ise, milli eğitim müdürünün böyle bir şahsiyeti korumaya çalışmasıdır" dedi.

Bu arada Darwin'i övdüğü için velilerin şikayeti üzerine hakkında soruşturma açılan ve maaş kesme cezası verilen Matematik öğretmeninin kendi isteği ile Batman'a atandığı öğrenildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Matematik Dersi'nde Darwin'i Öven Öğretmene Maaş Kesme Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement