Matematik Dersinde "Ney"Le Motivasyon - Son Dakika
Güncel

Matematik Dersinde "Ney"Le Motivasyon

Aydın'da öğrencilerinin matematik dersine ilgisini artırmak isteyen öğretmen, onlara ders sırasında ney çalıyor.

20.05.2017 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NECİP UYANIK - Aydın'da öğrencilerinin matematik dersine ilgisini artırmak isteyen öğretmen, onlara ders sırasında ney çalıyor.

Germencik ilçesindeki Hürriyet İlkokulu'nda görevli sınıf öğretmeni Sema Zahide Işılay Keyik, öğrencilerinin matematik dersine olan ilgisini artırmak için müziği kullanıyor

Matematik sorularını çözen öğrencilerine ney üfleyen Keyik, onları rahatlatarak sorulara odaklanmalarını sağlıyor.

Öğretmen Keyik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin sayısal derslerde başarısız olma korkusuyla gerildiğini belirterek, başarılarını artırmak için onları rahatlatmaya karar verdiğini söyledi.

Eğitim fakültesinin yanı sıra güzel sanatlar fakültesinde üflemeli çalgılar bölümünde de eğitim aldığını belirten Keyik, rahatlatıcı etkisini bildiği için müzikten faydalanmayı amaçladığını kaydetti.

Keyik, her öğretmenin ders öğretme tekniğinin farklı olduğunu, kendisinin bu şekilde bir öğretme yolu seçtiğini aktararak, "Onlara ders sırasında ney çalıyorum. Bu, onların motivasyonunu artırıyor, fiziksel ve ruhsal yönden rahatlatıyor. Bu şekilde daha büyük başarı sağladığını düşünüyoruz. Test sorularını çözerken onlar istiyorlar. 'Öğretmenim siz ney üfleyince biz dersimizi daha rahat yapıyoruz' diyorlar." diye konuştu.

Çocukların derse ilgisinin bu yöntemden sonra arttığını ifade eden Keyik, bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Daha büyük başarı sağlıyorlar"

Geçmiş dönemlerde neyin aynı zamanda tedavi alanında da kullandığını savunan Keyif, şunları kaydetti:

"Ruhsal yönden katkılar sağladığı ispatlanmıştır. Matematik dersinde çok fazla uygulamaya çalışıyorum. Çocuklar sorularını çözerlerken kendilerini vererek çözüyorlar. Daha büyük başarı sağlıyorlar. Bunun yanında Türkçe derslerinde şiirlerini okurken fon yapmaya çalışıyorum."

Mesleğini ve özellikle çocukları çok sevdiğini, her meslek gibi öğretmenliğin de gönül işi olduğunu belirten Keyik, bir işin severek yapılmasıyla başarının da beraberinde geleceğini sözlerine ekledi.

Öğrencilerden Rabia Duru ise ney sesiyle kendilerini çok iyi hissettiklerini belirtti.

Kader Ördeç ise ney sesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu sayede motivasyonlarının arttığını söyledi.

Matematik Dersinde "Ney"Le Motivasyon
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Matematik Dersinde 'Ney'Le Motivasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement