Matematik Fobisi Oyunlarla Aşılıyor - Son Dakika
Güncel

Matematik Fobisi Oyunlarla Aşılıyor

Matematik Fobisi Oyunlarla Aşılıyor

Bir yönüyle resim, bir yönüyle müzik, başka bir yönüyle dil olan matematik, derslerde anlaşılamıyor, can sıkıcı olduğu düşünülüyor ve birçok öğrencinin korkulu rüyası olarak karşımıza çıkıyor.

23.01.2015 10:50  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olasılık, kesir yolu, cebir yolu gibi müfredata uygun konuları içeren "Matematik Oyunları", matematik fobisinin aşılmasını sağlıyor.

Matematik oyunlarını kurgulayan, Kamil Kuran ve Murat Akgün adlı matematik öğretmenleri, matematiği tanımlamanın birkaç cümle ile yeterli olmadığını belirterek, matematiğin resim, müzik ve dil gibi bir sanat olduğunu söylediler. Doğanın matematik dilinde yazıldığına dikkat çeken Kamil Kuran, "Çocukların doğayı keşfedebilmesi için bile matematiğe ihtiyacı olduğunu vardır. Bu kadar zevkli konuların öğrencilerimiz açısından da ilgi çekici olması için çalıştık. Matematik derslerinde, öğrenciler eğlendiği zaman, öğrenme ve motivasyon artar. Matematik Oyunları Seti, en ilgisiz, en zor ve en az güdülü görünen öğrencileri bile derse katabilecek özelliğe sahiptir. Öğretmenlerin "oyunla öğretimden" mutlaka yararlanması gerekir. Bu noktada matematik öğretmenlerine düşen görev ise öğrencilere matematiği sevdirerek öğretmektir. Matematik Oyunları Seti öğrencilerin motivasyonunu oluşturarak, konuların kavranmasını pekiştirilmesini sağlayacaktır" dedi.

Başakşehir'de bulunan Fatih Koleji Orta Okul Müdürü Muhammet Polat, öğrencilerinin matematik oyunlarıyla dersi daha çok sevdiklerini söyledi. Polat, "Bu yaş grubu öğrencilerde soyut şeyleri algılamada zorlanıyorlar. Amacımız bunu somutlaştırmak. Çocuklar bu etkinliklerle matematik dersini somutlaştırmış oluyorlar. Hepimiz okul hayatımızda yaşamışızdır, hepimiz için matematik bir handikaptır. Ama biz bu oyunlar sayesinde bu problemi aşmış olduk. Ayrıca önümüzde bir tatil dönemi var. Bu dönemlerde çocuklar vakitlerini boşuna geçirmemek için bir taraftan öğrenerek, bir taraftan da eğlenmelerini sağlıyoruz." dedi.

Matematik oyunları sayesinde grup çalışmasını da öğrendiğini anlatan 8. sınıf öğrencisi Beyza Nur Usta, "Daha önce öğrendiklerimizle şimdi öğrendiğimiz pekişmiş oldu. Ayrıca matematik oyunları grup çalışması sağlıyor." şeklinde konuştu.

8 sınıf öğrencisi Elif İlter ise, "Matematik açısından düşünce yapımız gelişti. Matematik daha eğlenceli hale geldi. Matematik bazı çocuklar için bir kâbustu. Bu oyun sayesinde çocuklar matematiği daha çok sevmeye başladı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Matematik Fobisi Oyunlarla Aşılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement