Matso' Esnafların Sorunları ve Çözümleri İçin Bilimsel Çalışma Başlattı - Son Dakika
Yerel

Matso' Esnafların Sorunları ve Çözümleri İçin Bilimsel Çalışma Başlattı

Matso\' Esnafların Sorunları ve Çözümleri İçin Bilimsel Çalışma Başlattı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) üyelerinin yaşadığı sorunları çözüme ulaştırmak amacıyla rapor hazırlıyor.

19.08.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) üyelerinin yaşadığı sorunları çözüme ulaştırmak amacıyla rapor hazırlıyor.

MATSO üyelerinin yaşadığı sorunları çözüme ulaştırmak amacıyla her sektördeki üyeleriyle yüz yüze görüşerek rapor hazırlıyor. MATSO Yönetimi tarafından her sektöre yönelik bir personel üye temsilcisi olarak atandı. Üye temsilcisi personel her sektördeki Oda üyelerini telefonla tek tek arayarak talep ve sorunlarını not aldı. Çalışmaların ikinci ayağında OMC Türkiye Danışmanlık firması ile anlaşan MATSO, Üyelerinin sorunlarını yerinde inceleyerek tespit etmek amacıyla anket ve birebir görüşerek saha çalışması başlattı. İlk olarak Side yarım adasında başlatılan çalışmalara MATSO 1. Meslek Komitesi Başkanı Murat Güven ve MATSO personeli de katıldı. OMC Türkiye tarafından hazırlanan anketlerinde doldurulduğu çalışmada birebir üyelerin sorunları ve önerileri de dinleyerek not alındı. Çalışmanın ikinci gününde ise Ilıca- Kumköy, Evrenseki, Çolaklı, Gündoğdu'da bulunan çeşitli sektörlerdeki Oda üyeleri ziyaret edilerek sorunları dinlendi ve anketler yapıldı. Çalışmalara MATSO 1. Meslek Komitesi Üyesi Nihat Arslan da katıldı.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, üyelerinin sorunlarını tespit etmek ve sorunların çözümleri için bilimsel bir rapor hazırlatmak amacıyla çalışma başlattıklarını belirterek hazırlanan raporların gerekli birimlere iletileceğini söyledi.

Çalışmalara personelden her gruba birer üye temsilcisi atadıklarını belirten Boztaş, "üye temsilcisi olarak atadığımız personelimiz üyelerimizi telefonla arayarak sorun ve taleplerini tek tek not aldı. Aramaların tamamlanmasının ardından analiz yapılarak rapor hazırlatıyoruz. Turizmdeki yaşanan düşüş nedeniyle esnaflarımızın sıkıntıda olduğunu tespit ettik. Side, Ilıca-Kumköy, Evrenseki, Çolaklı Gündoğdu bölgelerinde üyelerimizle görüştük. Yapılan çalışmalarda turizme dayalı iş yapan KOBİ diye tabir ettiğimiz küçük ve orta esnaflarımız ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bunlar ekonomik sıkıntıların yanı sıra personel, eğitim gibi birçok sıkıntı bulunuyor" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Matso' Esnafların Sorunları ve Çözümleri İçin Bilimsel Çalışma Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement