Mauritius Devlet Başkanı Gurib Nevşehir'de - Son Dakika
Güncel

Mauritius Devlet Başkanı Gurib Nevşehir'de

Doğu Afrika'daki ada ülkesi Mauritius Cumhuriyeti'nin Devlet Başkanı Ameenah Gurib, Nevşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

04.07.2018 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Afrika'daki ada ülkesi Mauritius Cumhuriyeti'nin Devlet Başkanı Ameenah Gurib, Nevşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri gezmek için ailesiyle Nevşehir'e gelen Gurib, beraberinde ülkesinin Türkiye Fahri Konsolosu Kemal Öncül ile Belediye Başkanı Atilla Seçen ile bir araya geldi.

Kapadokya'ya ilk kez geldiğini ve bölgenin doğal güzelliklerine hayran kaldığını belirten Gurib, "Türkiye çok önemli kültür, tarih ve doğal zenginliklere sahip bir ülke. Bu ziyaretimde ülkenin farklı yerlerini gezerek, bizzat gözlem yapma imkanım oldu. İleriki süreçte de Türkiye'ye yönelik ziyaretlerimi sürdürmeyi düşünüyorum." dedi.

Belediye Başkanı Seçen de Gurib'i konuk etmekten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Nevşehir'in tarihte bir çok medeniyete ev sahipliği yapan, huzur, barış ve kardeşlik kenti olduğunu kaydeden Seçen, bölgenin özellikleri ile ilgili Gurib'e bilgi aktardı.

Seçen, "Binlerce yıllık köklü tarihi, yeraltı şehirleri, peribacaları ve doğası ile dünyada benzeri olmayan Kapadokya'da, tarih boyunca farklı din ve inancı paylaşan insanlar, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamıştır. Nevşehir, tarihte hiç savaş olmayan ender coğrafyalarından biridir." diye konuştu.

Başkan Seçen, Gurib'e yöresel el sanatı ürünlerinden amfora hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mauritius Devlet Başkanı Gurib Nevşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement