Mavi Balina-2018 Davet Tatbikatı Tamamlandı - Son Dakika
Dünya

Mavi Balina-2018 Davet Tatbikatı Tamamlandı

Türkiye'nin ev sahipliğinde, Doğu Akdeniz'de 28 Eylül'de başlayan ve NATO'ya üye ülkeler ile dost ve müttefik ülkelerin katıldığı Mavi Balina-2018 Davet Tatbikatı dün sona erdi.

08.10.2018 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ev sahipliğinde, Doğu Akdeniz'de 28 Eylül'de başlayan ve NATO'ya üye ülkeler ile dost ve müttefik ülkelerin katıldığı Mavi Balina-2018 Davet Tatbikatı dün sona erdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, tatbikata, Türk Deniz Kuvvetlerine ait deniz ve hava unsurlarının yanı sıra, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2'de yer alan Türkiye, Hollanda ve İspanya deniz kuvvetlerine ait üç fırkateyn ve üç helikopter ile ABD, Pakistan ve Romanya'nın deniz ve hava vasıtaları da iştirak etti.

Tatbikata ayrıca, NATO Müttefik Deniz Komutanlığı karargahıyla Azerbaycan, Bahreyn, Cezayir, Kuveyt, Katar ve Suudi Arabistan'dan da personel katıldı.

Tatbikat kapsamında, denizaltı savunma harbi, denizaltı ve deniz hava harekatına yönelik eğitimler icra edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Mavi Balina-2018 Davet Tatbikatı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu
    11:19 Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu

    Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Ramazan İrşat Programları kapsamında Horasan'da bulunan Mustafa Gül Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlık yapan öğrencilerle bir araya geldi. Müftü Can, öğrencilerle sohbet ederek öneri ve isteklerini dinledi. Ayrıca, Horasan'da bulunan diğer Kur'an kurslarını da ziyaret eden Müftü Rüstem Can, teravih sohbeti yaparak gençlere çikolata ikram etti.

  • Suriyeli Kadın, Ramazan Ayında Kaybettiklerini Anlattı
    11:18 Suriyeli Kadın, Ramazan Ayında Kaybettiklerini Anlattı

    Suriye'de Esed rejiminin saldırıları sonucu 3 çocuğunu ve eşini kaybeden Nesrin Abdülkafi, ramazan ayını buruk bir şekilde geçirdiğini anlattı. Abdülkafi, yaşadığı zorluklar nedeniyle çocukları için yardım istedi.


Advertisement